Ministrul Sănătății: Nu vreau să spun că este apocalipsă, dar suntem într-o criză majoră

Ministrul Sănătății: Nu vreau să spun că este apocalipsă, dar suntem într-o criză majoră

Ministrul Interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că, de vineri, urmează să fie deschise noi spitale pentru a primi pacienţi cu COVID-19 şi a dat ca exemplu Spitalul Sfântul Ştefan şi Spitalul Witting din Capitală.

”Mâine se avizează Spitalul Sfântul Ştefan cu structură pentru paturi COVID şi am avut o discuţie cu domnul ministru Vîlceanu, care este şi interimar la Transporturi, pentru că spitalul Witting este al Ministerului Tranporturilor, pentru a demara şi acolo şi a lua viză şi de a avea paturi COVID la acest spital”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24.   

ADVERTISING

Ministrul a adăugat că situaţia din România nu poate fi descrisă ca o apocalipsă, dar că suntem într-o criză majoră.  

”Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar suntem într-o criză majoră în care toţi trebuie să înţelegem că avem o anumită răspundere pe această temă şi să ne protejăm”, a declarat Cseke Attila.  

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, la prânz, că nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19 - altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 - nici în judeţe, nici în Bucureşti.   

ADVERTISING

"În data de 7 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, au transmis autorităţile. 

ADVERTISING

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇