Medicul Virgil Musta: Pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, am simțit că a început să scadă presiunea asupra sistemului de sănătate

Medicul Virgil Musta: Pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, am simțit că a început să scadă presiunea asupra sistemului de sănătate

Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara, spune că săptămâna trecută a simţit cu adevărat, după o perioadă lungă de timp, că a scăzut presiunea pe sistemul sanitar.

Declarația a fost făcută în ziua în care Timișoara a intrat în scenariul verde.

”Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăşi cu voi bucuria anunţului că Timişoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranţă pentru revenirea la normalitate.

ADVERTISING

Fără responsabilitatea şi solidaritatea voastră nu s-ar fi putut obţine acest rezultat. Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup.

Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie”, a scris pe Facebook, medicul Virgil Musta.

ADVERTISING

Medicul a dezvăluit că dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, una dintre secţiile Covid ale Spitalului din Timişoara va redeveni secţie de boli infecţioase unde se vor putea trata şi alte afecţiuni.

”Dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, intenţionez ca una dintre sectiile Covid-19 de la noi din spitalul Victor Babeş din Timişoara să redevină, după o perioadă lungă, secţie de boli infecţioase unde să putem trata din nou şi alte afecţiuni.

Cu toată această bucurie, vă rog să rămânem în continuare responsabili şi precauţi, pentru a consolida realizările din ultimele săptâmâni”, a mai scris Musta.

ADVERTISING

Virgil Musta a adăugat că visează la o viaţă normală şi la o vară frumoasă pentru toată lumea şi a făcut apel la solidaritate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇