Timișoara se află de azi în scenariul verde. Se pot relua spectacolele și se deschid restaurantele în interior - dar doar la o capacitate de 50%

Timișoara se află de azi în scenariul verde. Se pot relua spectacolele și se deschid restaurantele în interior - dar doar la o capacitate de 50%

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a scăzut atât de mult încât oraşul se află începând de azi în scenariul verde. El consideră că acest lucru se datorează sacrificiului făcut de locuitori și a adăugat că ”vaccin cu vaccin” vom reveni la normalitate.

”Timişoara este de azi în scenariul verde, după ce rata de infectare cu Covid-19 a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori. Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toţi, dar care, până la urmă, le-am făcut pentru a salva vieţi.   Am pierdut în aceste luni şi oameni dragi nouă, de care ne vom aminti mereu. A venit însă timpul să arătăm că timişorenii şi spiritul acestui oraş nu pot fi înfrânte. Este momentul să fim uniţi şi să reconstruim”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook. 

ADVERTISING

Edilul Timişoarei mai anunţă că se va putea reveni la spectacole şi în restaurante, însă în limita unei capacităţi de 50 la sută. Aceste măsuri relaxate se mențin atâta timp cât rata nu crește peste 1,5 cazuri la mia de locuitori.

”De azi putem reveni la spectacole, în cinematografe, în restaurante, în limita unei capacităţi de 50 la sută. De azi, treptat, ne reluăm vieţile pe care le aveam înainte de această boală. Lupta cu această pandemie nu s-a terminat, dar, zi cu zi, vaccin cu vaccin, vom reveni la normalitatea pe care noi toţi o vrem”, a mai scris Dominic Fritz. 

ADVERTISING

Sâmbătă, rata de infectare în acest oraş era 1,40 la mie. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇