Medicii avertizeaza ca în valul 3 al pandemiei tinerii vor fi cel mai afectați

Medicii avertizeaza ca în valul 3 al pandemiei tinerii vor fi cel mai afectați

În ultima perioadă, tot mai mulți medici și specialiști atrag atenția că România se va confrunta cu valul 3 al pandemiei de Covid.

Mai mult, Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, avertizează că de această dată tinerii vor fi cei mai expuși îmbolnăvirii, pentru că nu sunt vaccinați.

Pe de altă parte, medicul afirmă că va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe.

”Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

ADVERTISING

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat Radu Țincu la Digi24.

Totodată, spune medicul, tulpina britanică, ce are o transmisibilitate mult mai ridicată, circulă deja în România intracomunitar.

ADVERTISING

”Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.

Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă”, a subliniat medicul.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇