Măsurile propuse de CNSU au fost aprobate de Guvern: Masca devine obligatorie pe stradă și se interzic evenimentele private

Măsurile propuse de CNSU au fost aprobate de Guvern: Masca devine obligatorie pe stradă și se interzic evenimentele private

Măsurile graduale propuse de CNSU pentru limitarea răspândirii pandemiei au fost aprobate de către Guvern în şedinţa de miercuri. Masca de protecţie devine obligatorie pe plan naţional în toate spaţiile aglomerate şi la 50 de metri de unităţile de învăţământ, dacă incidenţa este cuprinsă între 1 şi 3, iar dacă se trece de 3 masca evine obligatorie în toate spaţiile deschise. Evenimentele private sunt interzise pe plan naţional, iar localurile şi cinematografele vor funcţiona la capacitate redusă.

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat, miercuri, după şedinţa de guvern, că au fost adoptate propunerile CNSU cu privire la impunerea de măsuri progresive pentru reducerea răspândirii pandemiei.

”Astăzi au fost dezbătute propunerile CNSU. Rămân următoarele măsuri – referitor la purtarea măştii, până la 3 la mie masca este purtată în spaţiile aglomerate şi la 50 de metri de unităţile de învăţământ. De la 3 la mie, masca devine obligatorie în toate spaţiile închise. De la 0 – 1,5 incidenţă restaurantele, cafenelele, cinematografele vor funcţiona cu capacitate de 50%. Între 1,5 şi 3 la mie cu 30%. Mai mare de 3 la mie vor fi, din păcate, închise”, a anunţat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, de asemenea, s-a decis testarea obligatorie a personalului din centrele rezidenţiale o dată pe săptămână.

”Acest lucru este foarte important. Evaluarea lor va duce la reducerea transmiterii virusului către beneficiari”, a mai afirmat Arafat.

Evenimentele private rămân interzise

Acesta a anunţat, de asemenea, că măsurile referitoare la evenimentele private au fost adoptate de către Guvern: ”Evenimentele private sunt interzise în spaţii publice închise şi deschise pe plan naţional”.

Arafat a precizat şi că referinţa va fi la cifrele de la Evidenţa Populaţiei atunci când se va stabili incidenţa cazurilor.

”Asta înseamnă că în fiecare zi incidenţa va fi calculată pe ultima cifră pe care o au de la Evidenţa Populaţiei. Dacă trece de 3 la mie prevede că în maximum 48 de ore Prefectura sau Comitetul Judeţean sau Comitetul Municipiului Bucureşti constată şi toate măsurile devin aplicabile. Sunt măsurile stabilite, în momentul în care s-a intrat pe cifra respectivă comitetul municipal sau judeţean constată şi absolut toate măsurile revăzute intră în vigoare”, a mai declarat Arafat.

În ceea ce priveşte regulile privind campania electorală, acestea au fost aprobate aşa cum au fost propuse de CNSU: 20 pentru evenimentele din interior şi 50 pentru cele organizate în spaţii deschise.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/464773754469887

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇