Azi primim peste 200.000 de vaccinuri AstraZeneca. Deși în câteva zile vom arunca zeci de mii de doze

Azi primim peste 200.000 de vaccinuri AstraZeneca. Deși în câteva zile vom arunca zeci de mii de doze

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte marți în ţară, fiind vorba despre 208.800 de doze, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 835.780 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

ADVERTISING

Primim în continuare vaccin AstraZeneca, deși România se află într-un pericol iminent de a arunca 35.000 de doze care expiră pe 30 iunie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a confirmat pentru SpotMedia.ro există circa 35.000 de doze de vaccin care vor iesi din perioada de valabilitate la 30 iunie.

"Aceste doze sunt distribuite în ţară la centrele regionale de depozitare, DSP şi centre de vaccinare. Din pacate, a scăzut foarte mult şi rapid dorinţa de vaccinare pentru acest vaccin", a precizat colonelul Gheorghiţă.

ADVERTISING

Mai există şi alte aproximativ 50.000 de doze de ser de la AstraZeneca, acestea expiră pe 30 iulie, însă vor intra pe mecanismul de donare şi revânzare, pentru acestea fiind încă timp de organizare.

Deocamdată, nu există probleme cum că ar expira şi doze de vaccin de la Pfizer sau Moderna.

Vezi și Zeci de mii de doze de AstraZeneca din România expiră în curând. Cum s-a ajuns aici și ce ar trebui făcut

Citește și alte articole pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇