Legătura neașteptată dintre alcool și demență - Studiu

Se întâmplă uneori ca alcoolul consumat să fie atât de mult încât să ducă la pierderea cunoștinței. Nu e ceva de dorit, toată lumea știe că astfel de situații sunt periculoase, dar ele apar.

Însă urmarea nu e doar o mahmureală soră cu moartea, ci, după cum au descoperit oamenii de știință, un risc dublu de demență.

E rezultatul unui studiu realizat pe nu mai puțin de 130.000 de oameni, arată Science Alert, care citează un raport publicat de JAMA Network Open.

Dacă se descoperise până acum că un consum excesiv de alcool poate duce la demență, studiul coordonat de epidemiologul Mika Kivimaki, de la University College London, a arătat că nu contează cât de des bei alcool, ci dacă există sau nu astfel de episoade.

ADVERTISING

Citește și Un bărbat a ajuns la spital, cu o mahmureală cruntă și reacție alergică de la dezinfectantul de mâini. Nu, nu l-a băut!

Poți să te abții de la băutură o vreme, dar dacă ai un astfel de episod din când în când - nici nu trebuie să fie mai mult de unul pe an - riscul de demență se dublează.

Acest risc nu ține cont de sex și nici de vârstă, au stabilit în urma studiului oamenii de știință.

Vezi și O nouă cercetare arată că singuri ne putem declanșa Alzheimerul, cu gândurile noastre

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇