Un bărbat a ajuns la spital, cu o mahmureală cruntă și reacție alergică de la dezinfectantul de mâini. Nu, nu l-a băut!

Un bărbat a ajuns la spital, cu o mahmureală cruntă și reacție alergică de la dezinfectantul de mâini. Nu, nu l-a băut!

Un american de 43 de ani care a mers la bancă, unde, conform protocolului, și-a dezinfectat mâinile cu lichidul pus la dispoziție, a început să se simtă imediat rău.

A început să transpire instantaneu, i s-a făcut greață și se simțea foarte rău. Simptomele au apărut imediat ce și-a dezinfectat mâinile, arată Live Science.

A fost dus imediat la Urgențe, cu tahicardie, roșeață pe piept și pe față. Acolo, întrebat dacă ia pastile, pacientul a spus că da. De trei ani acesta lua disulfiram, un medicament care tratează abuzul de alcool.

ADVERTISING

În cazul în care pacientul consumă alcool, apar simptome de mahmureală cruntă, inclusiv transpirații, dureri de cap, greață, vomă și un ritm alert al inimii. Asta se întâmplă aproape imediat ce a fost ingerat alcoolul.

Simptomele țin aproximativ o oră și asta, de obicei, împiedică pe cei care au o problemă cu alcoolul să-l mai consume.

De trei ani, bărbatul în cauză nu se mai atinsese de alcool, dar nimeni nu-și putea imagina că reacția poate fi atât de puternică într-un astfel de caz, în care nici nu a fost vorba despre ingerare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei cu aceeași problemă sunt sfătuiți să evite felurile de mâncare în care s-a folosit alcool, siropul de tuse și chiar să se afle într-o încăpere în care sunt aburi de alcool, după cum se arată într-un raport publicat de Alcohol and Alcoholism.

Citește și Reguli anti-Covid făcute pe genunchi: Cozile și îmbulzeala de pe Aeroportul Henri Coandă continuă, chiar dacă au fost reclamate de pasageri. Problemele s-ar putea rezolva ușor, dacă cuiva din Guvern i-ar păsa

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇