Legătura dintre singurătate și coșmaruri. Ce-au descoperit oamenii de știință

Legătura dintre singurătate și coșmaruri. Ce-au descoperit oamenii de știință

Singurătatea nu ne afectează doar starea fizică și mentală în timp ce suntem treji, ci poate influența negativ și calitatea somnului, având ca efect coșmarurile, avertizează un studiu recent.

Cercetarea realizată în SUA leagă singurătatea de frecvența și intensitatea coșmarurilor, sugerând că acestea pot deveni mai frecvente și mai intense din pricina stresului generat de absența unor relații sociale puternice, se arată într-un raport publicat de Journal of Psychology și citat de Science Alert.

Deși nu se poate afirma cu certitudine un raport cauză-efect, autorii studiului sunt de părere că sentimentul de singurătate ar indica lipsa unei resurse esențiale, sprijinul social.

ADVERTISING

„Relațiile interpersonale reprezintă în mare măsură o nevoie umană esențială”, a explicat Colin Hessem, cercetător în domeniul comunicării la Universitatea de Stat din Oregon. „Atunci când nevoia oamenilor de relații puternice nu este satisfăcută, ei suferă fizic, mental și social”, mai spune acesta.

„La fel cum foamea sau oboseala înseamnă că nu ai primit suficiente calorii sau somn, singurătatea a apărut prin evoluție pentru a alerta indivizii atunci când nevoile lor de relaționare interpersonală nu sunt satisfăcute”, a mai declarat omul de știință.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇