Franța extinde vaccinarea cu AstraZeneca la persoanele între 65 şi 75 de ani

Franța extinde vaccinarea cu AstraZeneca la persoanele între 65 şi 75 de ani

În Franţa, utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID -19 va fi extinsă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 şi 75 de ani şi care prezintă comorbidităţi, a declarat luni seara ministrul Sănătăţii, Olivier Véran.

”De acum înainte persoanele cu vârsta de 50 de ani şi peste, inclusiv 65-75 de ani, care suferă de ceea ce se numeşte comorbidităţi, fragilităţi vor putea să se vaccineze cu AstraZeneca, la medicul curant, în spitalul care îi monitorizează sau în câteva zile în farmacie”, a precizat ministrul Véran, la postul public de televiziune France 2.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cei cu vârsta de 75 de ani şi peste vor continua să fie vaccinaţi cu Pfizer sau Moderna în centrul de vaccinare, a adăugat el.

Și Comisia germană de vaccinare (Stiko) ia în calcul să recomande administrarea vaccinului împotriva COVID-19 AstraZeneca-Oxford și persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, după ce un studiu din Scoţia a arătat că acesta este eficient în cazul bătrânilor, a anunţat preşedintele comisiei, Thomas Mertens.

Întrebat într-un inteviu acordat postului ZDF, vineri seara, dacă Stiko ar putea autoriza vaccinul laboratorului suedezo-britanic pentru toţi, în urma rezultatelor încurajatoare ale acestui studiu, Thomas Mertens a răspuns că ”este posibil şi o vom face”, relatează AFP.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖