Dieta keto încetinește pierderile de memorie proprii Alzheimerului?

Dieta keto încetinește pierderile de memorie proprii Alzheimerului?

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, Davis, a arătat că șoarecii cu stadii incipiente ale bolii Alzheimer au înregistrat o întârziere a simptomelor atunci când au fost trecuți pe o dietă ketogenică.

Studiile anterioare au arătat că această dietă, care este săracă în carbohidrați, moderată în proteine și bogată în grăsimi, a prelungit viața șoarecilor cu 13%.

Cercetări anterioare au arătat că această dietă schimbă metabolismul, în sensul că organismul, în loc să folosească glucoza ca principală sursă de energie, arde grăsimi.

ADVERTISING

Iar cel mai recent studiu a arătat că regimul keto a amânat pierderile de memorie proprii Alzheimerului, scrie Neuroscience.

Oamenii de știință au observat la rozătoarele implicate în studiu îmbunătățiri ale funcționării sinaptice, importante pentru memorie și abilitățile cognitive.

De asemenea, cercetătorii au constatat că dieta ketogenică a activat căile biochimice legate de formarea memoriei la șoareci.

Interesant este faptul că rozătoarele femele au beneficiat mai mult de pe urma acestei diete, comparativ cu masculii. Cel mai mult au avut de câștigat femelele purtătoare ale variantei genei ApoE4, asociată cu un risc mai mare de Alzheimer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇