Cum te poate ajuta cafeaua să te ferești de diabet

Cum te poate ajuta cafeaua să te ferești de diabet

Un nivel ridicat de cofeină în sânge poate reduce cantitatea de grăsime corporală și, implicit, riscul de diabet de tip 2, arată un studiu recent.

Descoperirea ar putea duce la utilizarea băuturilor cu cofeină fără calorii pentru a reduce obezitatea și cazurile de diabet de tip 2, sunt de părere autorii studiului, citați de The Guardian.

Cercetarea a arătat beneficii potențiale pentru sănătatea persoanelor cu niveluri ridicate de cofeină în sânge, dar autorii studiului, de la Universitatea din Exeter, au transmis că ”nu recomandă consumul de mai multă cafea, care nu a fost scopul acestei cercetări".

ADVERTISING

Dr. Katarina Kos, conferențiar senior în diabet și obezitate la universitatea menționată, a declarat că studiul a arătat beneficii potențiale pentru sănătatea persoanelor cu niveluri ridicate de cofeină în sânge. Este vorba despre acele persoane care metabolizează cofeina mai greu, aceasta rămânând în sânge mai mult, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul BMJ Medicine.

Studiul realizat pe aproape 10.000 de persoane a arătat că aceste persoane o predispoziție genetică în acest sens, două variante genetice, CYP1A2 și AHR, răspunzând de această particularitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul studiului, s-a dovedit că au de câștigat persoanele cu această particularitate care consumau trei până la cinci cești de cafea pe zi, care conțin în medie 70-150 mg de cofeină.

Cercetătorii au descoperit că nivelurile mai ridicate de cofeină din sânge prezise genetic au fost legate de un IMC mai scăzut și de un risc mai mic de diabet de tip 2.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇