Comisarul european al Sănătăţii: Statele UE să acţioneze acum pentru valurile de Covid de la iarnă. Există o înmulţire îngrijorătoare a focarelor

Comisarul european al Sănătăţii: Statele UE să acţioneze acum pentru valurile de Covid de la iarnă. Există o înmulţire îngrijorătoare a focarelor

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să se pregătească acum pentru un nou val al pandemiei de Covid-19 la toamnă şi iarnă, susţine comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, precizând că există o înmulţire „îngrijorătoare” a focarelor.

Oficialul european a atras atenţia, de asemenea, că pandemia nu s-a terminat, potrivit Reuters.

„Din păcate, pandemia a arătat o creştere îngrijorătoare în unele ţări”, a afirmat Stella Kyriakides, la postul public de radio din Cipru, ţara sa natală.

„În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă şi iarnă, pe deplin conştienţi că următorul val pandemic nu poate şi nu ar trebui să apese şi mai mult asupra economiilor şi societăţilor noastre, în special într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul şi de invazia din Ucraina, precum şi de inflaţie”, a adăugat ea.

Stella Kyriakides a precizat că executivul comunitar a cerut statelor membre să accelereze vaccinarea cu booster a persoanelor de peste 60 de ani şi a grupurilor vulnerabile.

„Aceste luni ar trebui să fie luni de pregătire, pentru ca sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care, de exemplu, s-ar putea combina cu gripa de sezon”, a mai afirmat comisarul european.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇