Statul care adoptă o măsură extremă: Bolnavii de Covid vor purta brăţări electronice, ca infractorii

Statul care adoptă o măsură extremă: Bolnavii de Covid vor purta brăţări electronice, ca infractorii

O măsură excepţională pentru a stăvili transmiterea Covid a fost luată de autorităţile sanitare din Hong Kong.

Începând de vineri, 15 iulie, persoanele infectate şi aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brăţări electronice, informează agenţia Xinhua.

Prin această măsură se doreşte ca persoanele infectate să nu încalce regulile şi să nu îşi părăsească locuinţele în mod prematur, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

Autorităţile din domeniul sanitar vor introduce culoarea roşie pentru codurile QR ale persoanelor infectate în aplicaţia lor mobilă „LeaveHomeSafe” pentru a le împiedica accesul într-o serie de locuri şi, de asemenea, va fi implementată înregistrarea cu numele real în aplicaţie.

Luni, Hong Kong a înregistrat 2.611 cazuri confirmate de infectare cu Covid transmise local şi 252 de cazuri importate, conform datelor oficiale.

De la debutul programului de vaccinare în masă, în februarie anul trecut, aproximativ 6,75 milioane de persoane, sau 92,8% din populaţia eligibilă din Hong Kong, au primit cel puţin o doză.

Până luni, 65,2% dintre persoanele eligibile din Hong Kong au primit a treia doză, de rapel.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇