În Bucureşti vor fi înfiinţate cel puţin două centre de evaluare Covid-19 pentru copii

În Bucureşti vor fi înfiinţate cel puţin două centre de evaluare Covid-19 pentru copii

În Bucureşti vor fi înfiinţate centre de evaluare Covid-19 pentru copii.

„Vom înfiinţa săptămâna aceasta, sper cel mai târziu săptămâna viitoare, centre de evaluare destinate copiilor în Capitală. Probabil că la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului (IOMC) unul şi celălalt la Spitalul clinic de copii ‘Dr. Victor Gomoiu’, vom vedea.

Colegii de la DSP evaluează. Avem vreo două-trei locaţii, evaluează şi cele mai bune locaţii vor deveni centre de evaluare pentru copii", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat luni, într-o conferinţă de presă, în contextul creşterii cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2.

Rafila a reiterat că nu crede că va fi o problemă ca şcolile să fie redeschise în toamnă în condiţii de siguranţă.

"Nu cred că, la data începerii şcolilor, sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce priveşte capacitatea a spitaliza şi de a trata pacienţii infectaţi Covid. Nu cred că o să fie o problemă ca şcolile să fie redeschise în condiţii de siguranţă, mai ales că, în momentul de faţă, atât cadrele didactice, conducerea şcolilor, inspectoratele şcolare, Ministerul Educaţiei ştiu deja ce trebuie făcut încât să limiteze închiderea şcolilor şi cu atât mai puţin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an şcolar.

ADVERTISING

Nu avem în momentul de faţă niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măştii. Noi am recomandat-o. (...) Nu există nicio problemă din punctul meu de vedere să ne gândim la o reîntoarcere în condiţii de siguranţă a copiilor la şcoală", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila la Ministerul Sănătății – 11.07.2022

Conferință de presă susținută de Prof.univ.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, la Ministerul Sănătății

Publicată de Ministerul Sănătăţii - România pe Luni, 11 iulie 2022

Numărul cazurilor de Covid continuă să crească, astfel că săptămâna trecută s-a înregistrat o dublare a infectărilor față de săptămâna anterioară. Rafila a subliniat că era așteptată această creștere, iar ea va mai dura încă 4-5 săptămâni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇