Cîțu: România reușește să vaccineze mult mai bine decât alte țări din UE. Nu se mai întâmplă nicio reprogramare

Cîțu: România reușește să vaccineze mult mai bine decât alte țări din UE. Nu se mai întâmplă nicio reprogramare

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că situația care a dus la reprogramarile la vaccinul anti-COVID s-a încheiat și campania a reintrat în linie dreaptă.

Cîțu a susținut că stăm chiar mai bine decât alte state europene la acest capitol.

”Deja s-au făcut reprogramările, nu se mai întâmplă nicio reprogramare. România reușește să vaccineze mult mai bine decât alte țări din UE. Începem să avem ritmul pe care îl așteptăm”, a spus Cîțu, înainte de a intra la ședința Biroului Executiv al PNL.

ADVERTISING

Premierul a precizat că sunt șanse ca targetul să fie atins: 10,4 milioane de oameni vaccinați pană la sfârșitul lui septembrie.

În ce privește vaccinarea cu prioritate a persoanelor vulnerabile, Cîțu a insistat că asta depinde de livrarea dozelor de vaccin de la Pfizer și Moderna, având în vedere că cel de la AstraZeneca este recomandat doar pentru cei sub 55 de ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește vaccinarea ”pe pile”, premierul susține că situația nu e cea prezentată în presă sau despre care a vorbit chiar și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

”Nu ne permitem să irosim nicio doză de vaccin. Datele arată că au fost 1.300 care s-au vaccinat în afara (platformei, n.red.) și pentru fiecare există explicații.

Pentru noi e foarte important să se vaccineze cât mai multă lume, nu să avem discuții că s-a vaccinat X sau Y”, a conchis Cîțu.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇