Cel puţin 12 ţări din UE au încredere că pot vaccina antiCovid 70% din populaţie până la jumătatea lui iulie

Cel puţin 12 ţări din UE au încredere că pot vaccina antiCovid 70% din populaţie până la jumătatea lui iulie

Cel puţin 12 ţări ale Uniunii Europene au încredere că pot vaccina 70% din populaţie împotriva Covid-19 până la jmătatea lui iulie, a declarat marţi comisarul pentru Piaţa Internă, Thierry Breton.

Comisia Europeană a stabilit ca ţintă imunizarea a 70% din populaţia adultă a UE până la sfârşitul verii, mizând pe o creştere mare a livrărilor de vaccinuri, pentru accelerarea campaniilor de vaccinare, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Suntem încrezători că vom putea livra suficiente doze, dar este adevărat şi că depinde de statele membre să se organizeze pentru a fi pregătite pentru asta.

Astăzi vă pot spune că înţeleg că avem cel puţin 12 state membre care spun că sunt pe deplin confortabile cu această cifră de 70%. Acest număr creşte zilnic", a declarat Breton unei comisii parlamentare irlandeze.

El nu a identificat cele 12 state membre şi nici nu a spus care ţări s-au simţit mai puţin confortabil cu cifra de 70%.

Un anunţ de săptămâna trecută potrivit căruia ţările UE vor primi în acest trimestru încă 50 de milioane de vaccinuri produse de Pfizer şi BioNTech a oferit executivului un confort suplimentar cu privire la obiectivele sale de livrare, a spus Breton.

De asemenea, a oferit ”spaţiu de manevră” pentru a face faţă aşteptărilor lui Breton că blocul va avea mai puţine vaccinuri pentru Covid-19 din partea Johnson & Johnson, faţă de aşteptările iniţiale.

Breton este, de asemenea, încrezător că AstraZeneca va putea să-şi îndeplinească obiectivul redus, de a livra în al doilea trimestru 70 de milioane de vaccinuri.

Premierul Florin Cîțu a spus, recent, că la finalul lunii iulie, 10 milioane de români vor fi vaccinați.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!