Ce își propune Biden pentru primele 100 de zile de mandat: 100 de milioane de doze de vaccin, fiecare american va purta mască, școlile vor fi redeschise

Ce își propune Biden pentru primele 100 de zile de mandat: 100 de milioane de doze de vaccin, fiecare american va purta mască, școlile vor fi redeschise

Președintele ales Joe Biden și-a prezentat membrii echipei guvernamentale în domeniul Sănătăţii și a anunțat care sunt obiectivele cheie pe acest palier.

„Este o echipă de experți de talie mondială, se descurcă în situații de criză și toți au un profund sentiment al datoriei, onoarei și patriotismului. Deja sunt pregătiți să înceapă să lucreze. Și din prima zi vor face totul pentru a controla această pandemie „, a spus el la un eveniment din Wilmington, Delaware, potrivit CNN.

Biden a precizat că împreună cu Anthony Fauci, consilier prezidenţial pe probleme de Sănătate, a indentificat trei obiective pentru echipă.

ADVERTISING

În primul rând, în primele 100 de zile de la preluarea funcției de președinte, va cere fiecărui american să poarte mască.

Președintele ales a declarat că va semna un ordin în prima zi de mandat pentru a solicita purtarea măștii „în clădirile federale, în avioane, trenuri și autobuze”.

Totodată, el a spus că echipa sa încearcă să obțină „cel puțin 100 de milioane de vaccinuri pentru poporul american în primele 100 de zile de mandat”.

ADVERTISING

A treia prioritate este să readucă copiii în școli. El a precizat că, dacă Congresul asigură finanțarea necesară, iar statele pun în aplicare măsuri puternice de sănătate, „echipa mea va lucra pentru ca majoritatea școlilor noastre să poată fi deschise până la sfârșitul primelor mele 100 de zile de mandat”.

Biden l-a propus pe Xavier Becerra în funcția de secretar al Sănătății și pe doctorul Vivek Murthy coordonator naţional al măsurilor antiepidemice.

ADVERTISING

Vicepreședintele ales Kamala Harris a lăudat echipa de experți și a spus că „reflectă tot ce este mai bun din țara noastră”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇