Cazurile de psihoză au explodat în pandemie, în întreaga lume. În Anglia, numărul celor care au cerut ajutor medical a crescut cu 75%

Cazurile de psihoză au explodat în pandemie, în întreaga lume. În Anglia, numărul celor care au cerut ajutor medical a crescut cu 75%

Un număr tot mai mare de oameni experimentează halucinații și delirează pe fondul stresului generat de pandemia Covid-19.

Numărul celor care au cerut ajutor medical pentru astfel de probleme a crescut cu 75% între aprilie 2019 și aprilie 2021, arată datele Sistemului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS).

Creșterea a continuat pe tot parcursul verii, cu 12.655 de cazuri în iulie 2021, în creștere cu 53% față de cele 8.252 din iulie 2019, relatează The Guardian.

Cea mai mare parte a creșterii a fost raportată în ultimul an, după primul lockdown, potrivit datelor analizate de organizația de caritate Rethink Mental Illness.

ADVERTISING

Peste 13.000 de cazuri au fost raportate în luna mai 2021, în creștere cu 70% față de mai 2020.

Cazurile de psihoză au crescut în toată lumea

Un studiu publicat la începutul acestei luni arăta incidența anxietății și a depresiei a crescut dramatic în 2020 în întreaga lume și se estimează că pandemia a adus în plus 76 milioane de cazuri de anxietate și 53 de milioane de cazuri de tulburări majore de depresie care nu ar fi apărut în condiții normale.

Potrivit cercetătorilor, aceste afecțiuni au afectat într-o proporție covârșitoare femeile și tinerii.

ADVERTISING

În psihoză, pacientul vede sau aude lucruri pe care alții nu le văd/aud (halucinații) și poate începe să delireze, ceea ce ridică stresul la cote maxime.

Psihoza poate fi un simptom al unei boli mentale, precum schizofrenia, tulburările bipolare sau depresia severă.

De asemenea, psihoza poate fi o afecțiune independentă cauzată de o experiență traumatizantă, stres extrem sau exces de alcool și consum droguri.

O.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇