Cazuri de ciumă bubonică apar în continuare în China: încă o localitate a intrat în carantină

Încă o localitate din China a fost izolată pentru a evita răspândirea ciumei bubonice, la două zile după ce alta a fost carantinată în urma apariției acestei boli, care este extrem de contagioasă și de mortală.

Un bărbat din zona orașului Bayan Nur a murit de ciumă, după ce organele interne i-au cedat. Autoritățile chineze au făcut anchetă epidemiologică și au băgat în carantină satul în care acesta locuia, scrie presa britanică.

”Există riscul răspândirii ciumei în orașul nostru, în clipa de față”, anunță autoritățile locale din Bayan Nur, reședința unei prefecturi cu aproape 2 milioane de locuitori din Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză.

ADVERTISING

Vestea vine după ce o altă persoană a murit de ciumă bubonică joia trecută, în orașul Baotou, din aceeași regiune. În urma anchetei epidemiologice a fost băgat în carantină un sat în care persoana decedată ar fi luat boala.

De altfel, cazuri de ciumă au început să fie raportate în regiune încă de luna trecută.

Alertă de ciumă bubonică în China, după descoperirea unui caz suspect în nordul țării

Chinezii au luat aceste măsuri dure pentru că este vorba despre o boală foarte contagioasă și de multe ori mortală. Dacă nu este tratată, ciuma bubonică este fatală în 30% din cazuri, potrivit OMS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta este și motivul pentru care boala supranumită ”moartea neagră” a ucis între 30% și 50% din populația Europei, la începutul secolului al XIV-lea.

Rusia ia măsuri după ce vecinii au raportat cazuri de ciumă bubonică: Gata cu vânătoarea de marmote!

Cum a ajuns România ciuma Europei, la ea acasă

Un nou virus cu potenţial pandemic a fost identificat în China

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇