Biomarkerii bolii Alzheimer, observați la tinerii cu diabet

Biomarkerii bolii Alzheimer, observați la tinerii cu diabet

Adolescenții și adulții tineri care suferă de diabet ar putea avea un risc mai mare de a fi diagnosticați mai târziu cu boala Alzheimer, arată un studiu recent.

Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au descoperit că riscul este prezent atât pentru cei cu diabet de tip 1, cât și 2.

În cadrul studiului, au fost observați biomarkeri plasmatici legați de Alzheimer, precum și niveluri ridicate ale proteinei amiloide asociate cu Alzheimer în zonele creierului la adolescenții și adulții tineri cu diabet.

ADVERTISING

Autorii studiului notează că, în comparație cu cei fără diabet, persoanele cu diabet cu debut la vârsta adultă au cu 60-80% mai multe riscuri de a dezvolta demență sau Alzheimer mai târziu în viață, conform Medical News Today.

Conform unui raport publicat de jurnalul Endocrines, această cercetare este prima care investighează prezența la adolescenți și adulți tineri a acestor potențiale semne preclinice ale bolii Alzheimer.

Deși biomarkerii au fost prezenți la toți tinerii diagnosticați cu diabet, oamenii de știință spun că studiul a fost prea redus pentru a determina dacă un tip de diabet implică un risc mai mare decât celălalt, acest lucru urmând să fie investigat în cadrul unei viitoare cercetări.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇