Azi se deschide noua secție ATI de la Spitalul Piatra Neamț

Azi se deschide noua secție ATI de la Spitalul Piatra Neamț

Vineri se deschide o nouă secție de Terapie Intensivă la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, un incendiu a avut loc în secția ATI a acestei unități medicale. Mai mulți pacienți au murit. Bilanțul a ajuns, joi, la 12 decese.

Încă o victimă transferată de la Piatra Neamț a murit. Bilanțul negru ajunge astfel la 12 decese

”În urma tragicului eveniment, s-a identificat un spațiu la etajul 4 al clădirii. Aici s-au făcut amenajări specifice secției de ATI. Astăzi am primit avizul DSP-ului și ISU pentru funcționare. Dacă nu mai apar alte probleme, cel mai probabil, în decursul zilei de astăzi pacienții vor urca în acest spațiu ATI.

ADVERTISING

S-au amenajat în jur de 6 paturi”, a declarat un medic de la Piatra Neamț, la Digi24.

Întrebat dacă s-a făcut o revizie a aparaturii medicale, cadrul medical a replicat:

”Revizia aparaturii medicale este în curs. Probabil că se va termina azi, odată cu venirea pacienților. S-au verificat instalațiile, cu cei de la ISU, de la DSP, pentru a nu avea probleme și a nu avea surprize”, a mai punctat medicul.

Până acum, pacienții cu COVID care aveau nevoie de terapie intensivă au fost tratați în alte localități, precum Bârlad, Pașcani sau Iași.

Această secție ATI va funcționa temporar. Potrivit sursei citate, ar urma să funcționeze doar o lună – o lună și jumătate.

ADVERTISING

Întrebat dacă s-a găsit un spațiu pentru o secție ATI definitivă și când va fi gata, doctorul a răspuns:

”S-a reușit identificarea unui spațiu. Este situat deasupra centrului de dializă, este legat de spital printr-o rampă. Se lucrează, se fac investigații, se verifică instalația, aportul de oxigen care poate fi livrat acolo. Verificările se fac cu DSP și ISU. Lucrările vor fi puse cât de curând în funcțiune, pentru a putea asigura cât mai repede acel spațiu ca viitoare terapie intensivă”, a completat reprezentantul unității spitalicești.

Medicul a mai spus că momentan nu se știe ce capacitate va avea această nouă secție.

ADVERTISING

Citește mai multe despre tragedia de la Piatra Neamț:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇