Astragalusul, un miracol natural antiviral și imunomodulator

Astragalusul, un miracol natural antiviral și imunomodulator

Astragalus este o plantă utilizată de secole în medicina chineză datorită proprietăților sale imunomodulatoare, antioxidante, antiinflamatoare și eficiența dovedită în afecțiunile tractului respirator, ale rinichilor, ficatului, în diabet și chiar în reducerea efectelor chimioterapiei. 

Deși există peste 2.000 de specii de astragalus, doar două sunt utilizate pentru consumul uman: Astragalus membranaceus și Astragalus mongholicus. Rădăcina plantei este folosită ca ingredient principal în suplimente alimentare, extracte lichide, capsule, pulberi și ceaiuri.

Planta este uneori utilizată și sub forma de injecție pentru administrare intravenoasă în spital, iar alături de chimioterapie s-a constatat că scade considerabil rata decesului la pacienții afectați de cancer pulmonar. 

ADVERTISING

Rădăcina plantei este cea care conține cei mai mulți compuși activi responsabili pentru beneficiile sale excepționale.

Totodată, numeroasele studii confirmă eficiența astragalusului atât pentru tratamentul, cât și pentru prevenirea răcelii obișnuite. 

50 de compuși cu activitate antivirală și imunomodulatoare

Astragalus conține 50 de compuși benefici care îmbunătățesc sistemul imunitar responsabil cu protejarea organismului de invadatori dăunatori, inclusiv bacterii, germeni și virusuri. 

Mai multe studii au raportat efectele astragalusului asupra sistemului imunitar, de la producția îmbunătățită de imunoglobulină până la restabilirea activității pierdute a celulelor T. 

ADVERTISING

Infecțiile tractului respirator

Infecțiile acute ale tractului respirator (IATR) pot implica atât căile respiratorii superioare, cât și pe cele inferioare: răceli, dureri în gât, laringită, gripa, bronșită și pneumonie.

Simptomele includ congestie nazală, strănut, dureri în gât, tuse, producere de spută, dificultăți de respirație, dureri în piept și febră.  Deoarece majoritatea infecțiilor acute ale tractului respirator sunt cauzate de virusuri, antibioticele nu sunt eficiente în tratarea acestor afecțiuni.

Extractul de astragalus a fost prescris timp de 20 de zile consecutive și s-au observat creșteri ale parametrilor imuni precum imunoglobulina IgA, IgM și IgG și scăderi  ale receptorului interleukinei-2 și al nivelului interleukinei-8, la pacienții care suferă de infecții recurente ale tractului respirator superior, dovedindu-și astfel eficiența.

ADVERTISING

Infecțiile hepatice

Capacitatea plantei de a lupta cu infecțiile se extind și la nivelul ficatului, în afecțiuni precum hepatita B. 

Aproximativ 350 de milioane de oameni sunt purtători de virus hepatic B infectați cronic și prezintă un risc mai mare de boli grave și deces din cauza cirozei hepatice și a cancerului hepatic.

Plantele medicinale chinezești sunt utilizate pe scară largă de mai bine de 2000 de ani pentru tratarea bolilor cronice ale ficatului. 

Compușii din astragalus au avut efecte semnificative asupra markerilor virali în comparație cu interferonul: risc relativ 2,40 (95% CI 1,01 până la 5,72) pentru eliminarea HBsAg seric, 2,03 (95% CI 0,98 pana la 4,20) pentru eliminarea AgHBe și 2,54 (IC 95% 1,13-5,70) pentru seroconversia AgHBe în anti-HBe (J P Liu 1H McIntoshH Lin, Cochrane Database Syst Rev. 2001).

Sistem imunitar slăbit

Astragalus este folosit ca tratament pentru persoanele ale căror sisteme imunitare sunt slăbite de afecțiuni cornice, malnutriție, malabsorbție și oboseală. 

Specialiștii recomandă administrarea astragalusului atunci când simptomele încep să apară. Cu toate acestea, administrarea zilnică în timpul sezonului rece și gripal poate feri organismul de contractarea unei afecțiuni sezoniere.

Dozajul depinde de starea de sănătate, de vârsta și greutatea pacientului. Pentru cele mai bune rezultate se recomandă utilizarea unui supliment de astragalus obținut prin extract standardizat. 

Astragalus nu are precauții sau efecte adverse, dar poate interfera cu corticosteroizi, medicamente imunosupresoare sau cu boli autoimune. 

Astragalus Extract Standardizat 450 Mg echiv 9000mg PREMIUM de la COSMO PHARM® este recomandat în afecțiuni ale aparatului respirator (viroze, gripe, astm, alergii), stres, insomnie, stări de anxietate datorită bioflavonoidelor, compuși eficienți în:

  • stimularea sistemul imunitar înnăscut și dobândit
  • creșterea producției de imunoglobulină;
  • eficient în lupta împotriva infecțiilor virale;
  • protejează aparatul respirator;
  • este eficient în reducerea sensibilității căilor respiratorii superioare, la infecții și alergii;
  • ajută la diminuarea frecvenței crizelor cauzate de afecțiuni ale căilor respiratorii;
  • diminuează iritația ochilor, a nasului, senzația de mâncărime și strănutul etc; 

Ai grijă de sănătatea ta și nu uita, o imunitate puternică, din timp se construiește!

Astragalus_30

Cosmo Pharm® îți aduce Sănătate din Natură®!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇