Alergia la arahide, tratată cu pastă de dinți?

Alergia la arahide, tratată cu pastă de dinți?

Oamenii de știință de la Colegiul American de Alergii, Astm și Imunologie (ACAAI) au dezvoltat o pastă de dinți revoluționară, care ar putea ajuta persoanele cu alergii la arahide să prevină reacțiile grave.

Pasta de dinți realizată de aceștia eliberează cantități mici de proteine alergenice de arahide direct în gură, în timp ce cei afectați de această alergie se spală pe dinți, potrivit IFL Science.

În cadrul unui studiu clinic recent, cercetătorii au recrutat 32 de adulți cu alergii la arahide și le-au administrat o doză din ce în ce mai mare de pastă de dinți cu proteine din alune sau un placebo, timp de 48 de săptămâni.

ADVERTISING

S-a constatat că pasta de dinți a fost bine tolerată de participanți, fără a fi raportate reacții severe.

Această evoluție promițătoare ar putea oferi o metodă ușoară și convenabilă de prevenire a reacțiilor alergice grave la persoanele cu alergii la arahide. În SUA, alergia la arahide afectează aproximativ 1-2% din populație, dar în ultimii ani s-a observat o creștere continuă a numărului celor cu o astfel de alergie.

Pasul următor pentru oamenii de știință este testarea acestei paste de dinți pe copii, aceștia fiind cei mai susceptibili la o astfel de alergie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇