Copiii care cresc în preajma animalelor de companie prezintă un risc mai mic de a suferi de alergii alimentare, arată un studiu recent.
Cercetarea realizată pe mai mult 65.000 de copii din Japonia include atât perioada copilăriei, cât și dezvoltarea intrauterină, scrie CNN, care citează un raport publicat de jurnalul PLOS One.
Rezultatele sugerează că, în general, copiii care au pisici sau câini în casă sunt expuși unui risc cu 16% mai mic de a dezvolta alergii alimentare, comparativ cu cei care nu intră des în contact cu animale.
Studiul a arătat că majoritatea copiilor expuși la pisici aveau un risc mai mic de a se alege cu alergii la ouă, gluten și soia, în timp ce cei care au avut în casă un câine erau mai feriți de alergiile la ouă, lactoză și nuci.
Nu s-au observat diferențe în rândul copiilor care aveau acasă țestoase sau păsări. Totuși, în mod interesant, a avea în casă un hamster a mărit riscul de alergii la nuci, în cazul copiilor în perioada de dezvoltare fetală.