A început vaccinarea antiCOVID la Spitalul Gerota, primul focar din țară: Peste 70% din personalul medical vrea să se imunizeze

A început vaccinarea antiCOVID la Spitalul Gerota, primul focar din țară: Peste 70% din personalul medical vrea să se imunizeze

Vaccinarea anti-COVID-19 a început luni la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, peste 70% din personalul unităţii medicale optând pentru a se vaccina, a declarat directorul instituţiei, medicul Alida Moise.

În următoarele zile se va vaccina aproape întreg personalul Spitalului Gerota – 271 de persoane – ceea ce înseamnă mai mult de 71% din personalul angajat al spitalului. În următoarele zile, colegii care acum sunt în concediu sau sunt în primele trei luni după boală ni se vor adăuga şi ei.

Începem cu vaccinarea personalului propriu, dar nouă ne sunt repartizaţi angajaţii de la SMURD, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi paramedici pe care îi vaccinăm împreună cu Policlinica Kretzulescu, cealaltă unitate medicală din Bucureşti a MAI. Încă de când eram aici în carantină am sperat că într-o zi vaccinul acesta va fi gata, lucru care s-a întâmplat astăzi şi aţi observat că m-am şi vaccinat", a spus reprezentantul unităţii medicale.

ADVERTISING

Câte persoane s-au programat pentru vaccinare antiCOVID în luna ianuarie. Ultimele detalii de la medicul Valeriu Gheorghiţă

Speranță că lucrurile vor fi controlate

Ea a afirmat că datorită vaccinului există speranţa ca lucrurile să "poată fi controlate în viitorul apropiat".

"Este o înţepătură banală, iar reacţiile adverse...încă este prea devreme să observăm. (...) Faptul că din colectivul nostru peste 70% şi-au declarat intenţia de a se vaccina, înseamnă că noi avem încredere şi speranţă că vom reuşi să punem capăt acestei epidemii. (..) Acum avem o speranţă, a apărut vaccinul şi sperăm ca lucrurile să poată fi controlate în viitorul apropiat", a susţinut medicul.

ADVERTISING

De ce unii membri ai familiei fac COVID-19 și alții nu, deși stau în aceeași casă

Lista de programări e deja plină

Medicul Cătălin Belinsky de la Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" a afirmat că lista de programări pentru vaccinare este plină.

"Astăzi lista de programări este plină, se vor vaccina 65 de persoane şi la fel în zilele următoare. În primele zile personalul spitalului. Capacitatea momentan este de 65 pe zi. În funcţie de momentele în care vom căpăta experienţă va creşte această capacitate. Se face o listă pe următoarele trei zile pentru vaccinurile necesare plus 10% sau un procent noi am pus 15% de pierderi pentru că este un vaccin multidoză. Programarea o face instituţia, angajatorul face programarea", a arătat medicul.

ADVERTISING

De azi, vaccinarea antiCOVID se extinde în ţară în 90% din centrele destinate personalului medical

Asigurări că vaccinul este sigur

Medicul şef UPU şi coordonator al echipei fixe de vaccinare din Spitalul Gerota, Narcisa Dinu, a spus că vaccinul este unul sigur şi uşor de administrat.

"Eu sunt pro-vaccinare şi încurajez pe toată lumea să facă acest vaccin care ne va ajuta în curând să ajungem la normalitate. Este un vaccin sigur, uşor de administrat, se tolerează uşor, nu am avut nicio reacţie. Am trecut prin boală în martie. (...) Faptul că am trecut şi prin boală şi am văzut ce a determinat acest virus îmi doresc ca acest vaccin să ne ajute să intrăm cât mai repede în normalitate şi să ne continuăm vieţile şi să ne facem munca aşa cum ne-am făcut-o şi până acum. Este opţiunea fiecăruia.

Dacă mă întrebaţi pe mine, eu încurajez şi dau toate explicaţiile celor care mi le cer legat de această vaccinare. Eu încurajez vaccinarea, dar nu putem obliga. Asta nu ţine de noi, să obligăm oamenii să se vaccineze. (...) Trebuie să ne gândim nu numai la noi, trebuie să ne gândim şi la semenii noştri, pentru că dacă noi ne îmbolnăvim, suntem clar vectori pentru a transmite virusul", a mai afirmat Dinu.

Amintim că această unitate medicală a fost primul focar de coronavirus din țară.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇