7 beneficii mai puțin cunoscute ale apei alcaline

7 beneficii mai puțin cunoscute ale apei alcaline

Orice persoană știe că hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului. Totuși, pentru a beneficia de proprietățile benefice ale lichidului consumat, este important să bei o apă de calitate superioară, precum cea alcalină. Cunoscută și sub denumirea japoneză de apă Kangen, aceasta a fost restructurată la nivel de molecule și este încărcată cu ioni negativi sau ioni de hidroxil. Practic, prin procesul de electroliză, apa se disociază în două fracții, respectiv alcalină și acidă. Extrem de benefică pentru organism, apa alcalină este cea indicată pentru consum. Iată care sunt avantajele sale:

ADVERTISING

Optimizează pH-ul și oxigenul

Apa alcalină, pe care o poți obține cu ușurință folosind un ionizator pentru apă, poate optimiza nivelul pH-ului și al oxigenului din organism. Otto Wartburg, doctorul care a câștigat premiul Nobel în 1931, a demonstrat că între pH și oxigen există o relație ce poate influența buna funcționalitate a organismului. Astfel, un nivel crescut al pH-ului în corp presupune și o concentrație mai mare de oxigen în molecule, în timp ce un nivel scăzut al pH-ului indică mai puțin oxigen.

Dr.Wartburg a demonstrat că celulele canceroase mențin pH-ul scăzut din cauza producției de acid lactic și a nivelului crescut de dioxid de carbon. Dar, situația poate fi schimbată de prezența apei alcaline, care este bogată în oxigen și determină un pH mai ridicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oferă o hidratare optimă

Dat fiind faptul că în jur de 70% din corpul uman este compus din apă, pH-ul lichidului consumat joacă un rol important. Grație compoziției sale, apa alcalină poate asigura o hidratare optimă a organismului. Aceasta ajută la crearea unui mediu intern alcalin și este de șase ori mai hidratantă decât cea normală.

Elimină problemele asociate corpului acid

Valoarea normală a pH-ului este cuprinsă între 7.35-7.45. Abaterile de la aceste valori pot favoriza apariția anumitor afecțiuni, fapt pentru care se recomandă consumul de apă alcalină. În comparație cu alte tipuri de apă, cea alcalină are un pH ridicat și reușește să neutralizeze acidul din corp. Astfel, apa alcalină poate fi potrivită pentru persoanele care se confruntă, de exemplu, cu patologii ale tractului gastrointestinal, cum ar fi refluxul gastroesofagian sau hiperaciditatea gastrică.

ADVERTISING

Reduce stresul cardio-vascular

Deoarece contribuie la diminuarea cantității de acid lactic produs când sunt desfășurate activități fizice foarte intense, apa alcalină reduce stresul asupra inimii și vaselor de sânge. De altfel, aceasta ar putea să ajute și la scăderea vâscozității sângelui. Un studiu efectuat pe 100 de persoane a arătat că vâscozitatea sângelui a fost mai mică pentru oamenii care au consumat apă alcalină după efort fizic, față de cei care au consumat apă normală. Fiind strâns legată de circulația oxigenului în corp, o vâscozitate a sângelui mai scăzută face ca organismul și creierul să fie mai bine oxigenate.

Ajută la absorbția rapidă a antioxidanților

Unul dintre beneficiile importante ale apei alcaline ține de faptul că facilitează absorbția rapidă a antioxidanților. Acest lucru este posibil datorită moleculelor sale, care au dimensiuni mai mici.

Întărește sistemul imunitar

Este important ca organismul să aibă suficientă forță să se protejeze împotriva anumitor infecții sau bacterii ori să combată diverse boli. Prin oxigenarea suficientă a celulelor, apa alcalină întărește și susține sistemul imunitar, păstrând sănătatea corpului.

Contribuie la detoxifierea organismului

Studii medicale au demonstrat că apa alcalină ajută corpul să elimine substanțele toxice și dăunătoare. De regulă, în organism se acumulează tot felul de substanțe nocive prin consumul de alimente nesănătoase. În plus, nivelul ridicat de poluare are efecte dăunătoare asupra corpului. Apa alcalină favorizează detoxifierea organismului, restabilește echilibrul acido-bazic și previne procesul de îmbătrânire prematură.

Apa alcalină sprijină buna funcționare a corpului uman. Mai mult, pe lângă beneficiile sale deosebite, aceasta are și aplicații externe deosebite pentru îngrijirea corpului, igienă, dezinfecție sau alte utilizări. Așadar, ia în considerare consumul de apă alcalină pentru un trai sănătos și echilibrat!