Zid în jurul lui Daea: Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost respinsă de deputați

Zid în jurul lui Daea: Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost respinsă de deputați

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 83 de voturi pentru, 174 împotrivă şi o abţinere.

În reacţie la acest rezultat, USR a transmis că „PSD, PNL și UDMR au făcut zid în fața incompetenței ministrului Petre Daea și au demonstrat, încă o dată, că nu îi interesează câtuși de puțin problemele românilor și ale României. După ce le-au oferit oamenilor cel mai scump Paște din ultimii 30 de ani, PSD, PNL și UDMR au arătat, prin votul lor, că vor condamnarea agriculturii românești”.

ADVERTISING

„Votul de astăzi îi pune pe deputații PNL într-o situație ridicolă. PNL n-a vrut să-l supere pe Marcel Ciolacu, viitorul lor șef în Guvern. De fapt, deputații PNL și UDMR au profitat din plin de moțiunea simplă. Și pentru ei a fost un prilej să le scoată ochii lui Daea și PSD pentru toate nemulțumirile fermierilor.

Au încercat să se dezică de aceste probleme, dar e un discurs ipocrit. Când ai premierul, îi poți cere să-l demită pe acest ministru. Nu au avut curaj să facă acest lucru.

PNL și UDMR au recunoscut ieri la moțiune atât problemele grave din agricultură, cât și incapacitatea lui Petre Daea de a le rezolva. Cu toate acestea, PNL a votat cu două mâini, alături de PSD, să-l țină în continuare în brațe pe Daea. Este politica neputinței și a imposturii”, precizează senatorul USR Sebastian Cernic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei, ministrul Petre Dara era acuzat, printre altele, că nu a reuşit să obţină mai mulţi bani de la Comisia Europeană pentru sprijinul fermierilor în criza cerealelor ieftine din Ucraina.

Moţiunea se intitulează „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”. 

La dezbaterea de ieri, Daea a venit cu un jurnal despre care a zis că este agenda în care a „consemnat zilnic” activitatea sa la minister. Deputaţii AUR au făcut demonstraţie cu pancarte, iar un social democrat a declarat că reprezentanţii USR ştiu „că vaca nu e vacă şi boul nu e bou, sunt gen neutru”.

ADVERTISING

Circ în Parlament la moțiunea antiDaea. „Nea Petrică, lăsați cormoranii și opriți importurile din Ucraina!” / „USR știe că vaca nu e vacă și boul nu e bou” (Foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇