Vlad Voiculescu: Campania de vaccinare e militarizată și prost organizată

Vlad Voiculescu: Campania de vaccinare e militarizată și prost organizată

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu consideră că eșecul campaniei de vaccinare are legătură cu faptul că aceasta a fost “militarizată, profund politizată și prost organizată”, a declarat acesta, în exclusivitate pentru SpotMedia.ro.  

Rezultatul a fost că “doar acei oameni care, la o adică, ar fi plătit pentru vaccin să se vaccineze până acum”, a adăugat el. 

“Dacă mi-ar fi cerut cineva 100, 200, 500 sau 1.000 de lei, eu i-aș fi plătit ca să mă vaccinez. Asta înseamnă că persoanele ca mine nu aveau nevoie de o campanie de comunicare”, a adăugat Voiculescu. 

ADVERTISING

“Nu aveam nevoie decât să găsesc undeva la 100, 200 de kilometri în jurul meu, un loc unde să mă vaccinez”, a explicat el cererea mare pentru imunizare de la începutul anului. 

“Când ne gândim la succesul campaniei de vaccinare, ne gândim la câți oameni s-au vaccinat dintre cei care nu erau foarte dornici s-o facă”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Mai multe studii sociologice arătau la startul campaniei de vaccinare că 30% dintre cei care îndeplineau condițiile vor să-și facă injecțiile, 30% ezitau, spunând că mai așteaptă să vadă ce se întâmplă, iar alți 30% erau împotriva vaccinului, susținând că nu vor apela la el ca să se protejeze de boală.

ADVERTISING

“Tot ce am obținut în acest an a fost vaccinarea celor care au vrut s-o facă”, a remarcat Vlad Voiculescu, susținând că acest procent confirmă eșecul campaniei de vaccinare coordonată de medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Până astăzi, România a trecut de 33% – rată de vaccinare cu cel puţin o doză, ocupând penultimul loc din Uniunea Europeană. 

Citiți și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇