Viktor Orban e gata să refuze banii europeni, dacă ei sunt condiționați de legea privind homosexualitatea

Viktor Orban e gata să refuze banii europeni, dacă ei sunt condiționați de legea privind homosexualitatea

Viktor Orban continuă conflictul cu Uniunea Europeană și spune că Ungaria va refuza banii din fondul special de reconstrucţie post-pandemie , dacă aceştia sunt condiţionaţi de abrogarea legii care restricţionează informaţiile despre homosexualitate.

Ungaria a introdus recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.

Premierul olandez Mark Rutte l-a invitat pe Viktor Orban să părăsească Uniunea Europeană, iar ulterior 17 șefi de stat și de guvern au semnat o scrisoare în care denunță discriminarea minorităților sexuale.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, acuzând guvernul de încălcarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale (LGBT).

De asemenea, Comisia Europeană se află în curs de aprobare a planurilor ţărilor membre de a cheltui ajutoarele pentru reconstrucţie plătite pentru a ajuta economiile să se redreseze în urma pandemiei.

Ungaria va accepta doar un acord în care ”Comisia Europeană nu impune Ungariei o condiţie care nu se aplică altor state membre”, se arată în decretul publicat de Viktor Orban.

Orban intenţionează, de asemenea, să organizeze un referendum privind controversata lege.

Conform calculelor actuale, Ungaria ar urma să primească aproximativ 7,2 miliarde de euro (8,4 miliarde de dolari).

ADVERTISING

Citește și:




În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇