Viitor de AUR țara noastră are

Viitor de AUR țara noastră are

Motto: Pamfletul este un tonic amar care face bine constipației politice

Creșterea AUR este rodul coaliției Nicu&Marcel moșită de nașul Iohannis

Să începem cu sfârșitul sondajul, cu concluziile sondatorilor INSCOP: ,,De obicei, voturile din frustrare se duc către acele partide, populiste sau nu, care sunt percepute ca fiind altceva decât partidele mainstream”.

Deci există o frustrare cetățenească în continuă creștere, care a dus AUR de la 8% la 18%. AUR avea 8% pe vremea acelui septembrie fierbinte în care, la ordinul lui Iohannis, aventurierul Cîțu și PNL îl executau pe Ludovic Orban.

Nu peste mult timp mărețul Cîțu era ejectat de la conducerea PNL, iar Iohannis inventa marea coliție, de fapt, producea un copy-paste amărât și fără rost al modelului german. Urma marea guvernare a largei coaliții Nicu&Marcel. Coaliție ce a gestionat așa de bine criza energetică și mai nou PNRR că frustrarea populației a crescut cu 10%.

ADVERTISING

Concluzia este simplă, creșterea AUR este rodul guvernării coaliției antamate de președinte, nu este meritul lui George Simion, cu toate manifestațiile făcute și cu toate elucubrațiile jucate prin Parlament.

PNL a pierdut voturi din cauza execuției lui Ludovic Orban

Bietul PNL a ajuns de la acel fatidic 27% obținut de Ludovic Orban la alegerile parlamentare trecute la un prezent de 22,3%.

Concluzia este că domnul Ludovic a plecat din partid cu 5% din susținători și, de fapt, votanții PNL sunt în mare cam tot aceiași, doar că acum sunt divizați. Iată rezultatul ghilotinării lui Orban, iată unde duc războaiele germane: la înfrângere.

Dacă la Cotroceni exista un pic de realism politic și nu doar tăcere nemulțumită, domnul Ludovic putea fi fost păstrat în partid și tras ușurel pe linie moartă, cum s-a procedat cu domnul Cîțu.

În ce-l privește pe domnul Cîțu, ar trebui să i se facă cadou o culegere de proverbe pe copertă cu zicerea: din coadă de topor nu dau lăstari. Așișderea, din PNL mare prin divizare se obține doar un PNL mai mic, așa zice matematica, ce se împarte la doi sau la mai mulți este subunitar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ar mai fi o concluzie: spre deosebire de vulcanizări, domnul Nicu Ciucă nu poate umfla singur cauciucurile politice aflate pe geantă. Chiar dacă șefimea PNL face galerie cu plagiate pe margine.

Țâfna infatilo-grotescă a USR nu face bine pipotei alegătorului frustrat

Dacă la nuntă promiți miresei vilă în Primăverii și o duci la chirie în Ferentari, ba mai mult, o pui să mai facă și alergări pe coclaurile Lacului Morii în loc să o duci la sală, sigur nu-ți va fi bine.

Iar dacă îți dai demisia de la slujbă pentru că te-a înjurat patronul și nu ți-a mobilat biroul cum ai vrut, femeia sigur îți va da cu flit și va pleca cu amantul, care va produce ceva din promisiunile tale. Asta este povestea USR, ăsta e zborul lor dinspre sferele înalte ale politicii drept în asfaltul neputinței.

Cei ce promiteau salvarea României au înclinat steagul la primele refuzuri prezidențiale și PNL-iste și au plecat de pe câmpul de luptă la fel de nepricepuți și de inocenți, ca să nu zic vorba aia.

ADVERTISING

USR, niște unii cu principii înalte și cu dragoste de adevăr politic doar teoretic, nu și-au murdărit mânuțele cu lupta la baionetă, ci s-au complăcut în mizeria unui șantaj pe care Cotrocenii l-au întors pe dos, în defavoarea lor, preferând un rău mai mare.

Să ne mai mirăm că scorul lor s-a înjumătățit și că e posibil ca dezamăgiții de prestația lor de țânci plini de ifose să fi migrat la George Simion? Și se mai naște o întrebare legitimă: dacă așa stau lucrurile, nu cumva electoratul lor de atunci a suferit de aceeași frustrare precum cel de azi?

George Simion, perceput la același nivel ca Ciucă sau Ciolacu

Lumea se uită frustrată la spectacolul oferit de liderii coaliției, domnii Nicu Ciucă și Marcel Ciolacu. O parte din lumea asta crede că liderii nu fac bine ce fac, nu au aplomb și se bâlbâie cam des, altfel de ce l-ar prefera pe domnul George Simon cu privirea sa de rotweiller, cu purtarea sa de bătăuș de galerie și cu vastele-i cunoștiințe politice și culturale?

De ce ar aluneca una lume spre iliberalism și naționalism deșănțat și neproductiv dacă nu pentru că ar crede că domnul George Simion este un la fel de bun lider politic precum siamezii coaliției și, la o adică, un prim ministru nu mai prejos ca ei?

Și știți care este culmea? Bieții au perfectă dreptate.

Scorul AUR va face obligatoriu concubinajul PSD-PNL

Ca atare, dacă procesul acesta va continua și prim-ministrul de la PSD va obține aceleași mărețe rezultate politice ca actualul prim ministru de la PNL, numărul frustraților va crește cu încă ceva procente.

Nu m-ar mira ca AUR să ajungă și să depășească PNL, după ce a surclasat USR. Ca atare, coaliția este obligată, rețineți termenul, obligată să continue și după 2024 concubinajul, chiar dacă nășicul ei nu va mai fi pe la Cotroceni, ci doar la Sibiu. Nasoală chestie, nasol viitor, nici mama PNRR nu ne mai scapă.

S-ar putea ca dacă anul ce va veni va fi secetos recolta coaliției abia să treacă de jumătate plus minorități. Să mai zică cineva că domnul Kelemen Hunor nu știe ce face: stă și așteaptă fraierii la cotitură.

Varianta liberală la președinție, cea a doamnei Gorghiu, a fost următoarea: în locul unui președinte care tace, unul ce va citi de pe foi. Varianta PSD la peședinție este alta: ce mi-e Nicolae Ciucă, ce mi-a fost Viorica Dăncilă, ce mi-e Marcel Ciolacu. Partea proastă a situației este că dinspre AUR se aude hohotul de râs al variantei lor: ce mi-e Nicu&Marcel, ce mi-e George Simion!

Iar sondajul INSCOP zice că o cincime din votanți chiar cred în varianta asta.

P.S. Despre 31,7 al PSD este de spus doar un lucru: doamna Dăncilă avea tot cam atât.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇