Dîncu, despre pensiile militare care nu ar fi speciale: Un soldat profesionist nu poate fi echivalat cu un muncitor necalificat

Dîncu, despre pensiile militare care nu ar fi speciale: Un soldat profesionist nu poate fi echivalat cu un muncitor necalificat

Ministrul Apărării a spus, vineri, că pensiile militare nu sunt pensii speciale, iar acestea reprezintă un mod prin care țara se pregătește „pentru ce este mai rău într-o anumită situație”.

„Românii vor înţelege în foarte scurt timp că militarii au nevoie de respectul demnităţii lor, de salarii şi locuri de muncă decente pentru ei şi pentru familiile lor, vor înţelege că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi că fac parte din modalitatea prin care ţara se pregăteşte pentru ce este mai rău într-o anumită situaţie.

ADVERTISING

Vor înţelege că sacrificiul pe care îl faceţi dumneavoastră şi toţi cei care îmbracă haina militară este unul în care vă puneţi în contractul social viaţa", a spus ministrul, într-un discurs rostit la ceremonia Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I", de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol din Capitală.

Acesta a subliniat că meseria de militar este diferită de orice altă carieră şi a vorbit despre angajamentul său de a schimba statutul actual al celor care activează în domeniul Apărării.

ADVERTISING

"La dumneavoastră scrie în contract 'cu preţul vieţii'. Nu scrie în niciun alt contract al nostru, ale celorlalţi din societate, acest lucru. Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor înţelege că un soldat profesionist nu poate fi echivalat - aşa cum este în momentul acesta echivalat - cu un muncitor necalificat, aşa cum se întâmplă în acest moment în echivalenţa cu funcţii civile. Toate aceste lucruri le vom schimba", a mai afirmat ministrul.

Acesta a adăugat că ataşamentul faţă de Armată nu mai trebuie să rămână doar la nivel declarativ și că e nevoie de sacrificii pentru a beneficia de securitate.

ADVERTISING

"Este clar că în scurt timp şi românii, şi politicienii, şi responsabilii cu dezvoltarea României, şi opinia publică vor înţelege că nu este destul să ai încredere în Armată atunci când eşti întrebat în sondaje, că pentru a avea o apărare care să te pună sub o umbrelă adevărată de securitate, care să te ajute ca naţiune să te dezvolţi, este nevoie să faci sacrificii", a subliniat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇