USR-PLUS vrea să inființeze un Registru al foștilor securiști și al rudelor care au funcții publice. Barna: Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă?

USR-PLUS vrea să inființeze un Registru al foștilor securiști și al rudelor care au funcții publice. Barna: Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă?

Dan Barna a anunţat că susţine, fără rezerve, proiectul de lege iniţiat de Claudiu Năsui în Parlament care prevede înfiinţarea unui Registru al lucrătorilor cu Securitatea şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi şi funcţii publice.

„Am fost în Senat alături de colegul meu Claudiu Năsui care a răspuns acuzaţiilor absurde venite din partea PSD. Un PSD tot mai disperat după ce a fost decuplat de la conducta cu bani publici. Claudiu a demontat calm şi elegant fiecare dintre acuzaţii.

ADVERTISING

Le-a amintit apoi ce dezastru au lăsat în urmă şi cum se opun cu îndârjire oricărei reforme în beneficiul oamenilor şi economiei româneşti. Şi a mai făcut ceva. Le-a pus pesediştilor în faţă o oglindă în care ei refuză să privească de 30 de ani încoace.

Aceea a relaţiilor pe care acest partid le are cu fosta securitate. Concret, azi, Claudiu a depus la Parlament un proiect de lege privind înfiinţarea unui registru al lucrătorilor securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi şi funcţii publice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu ajutorul CNSAS vom putea vedea aceste legături până la gradul III. E un proiect pe care îl susţin fără rezerve. Pesedişti, votaţi? Aveţi curaj să vă uitaţi în oglindă?”, a scris Dan Barna marţi pe Facebook.   

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunţat, în plenul de marţi al Senatului unde este dezbătută moţiunea simplă a PSD împotriva sa, că a depus un proiect de lege la Parlament pentru înfiinţarea unui Registru public al lucrătorilor cu Securitatea şi care obligă CNSAS să arate legăturile de rudenie până la gradul al treilea cu aceştia.  

ADVERTISING

Moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Claudiu Năsui a fost respinsă în plenul de marţi al Senatului. Este a doua moţiunea iniţiată de PSD şi respinsă din această din această legislatură, după cea îndreptată împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. 

Am fost în Senat alături de colegul meu Claudiu Nasui care a răspuns acuzațiilor absurde venite din partea PSD. Un PSD...

Posted by Dan Barna on Tuesday, March 16, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇