USR PLUS a decis: Nu susţine noul PNDL, în valoare de 50 de miliarde de lei, pentru că nu a existat un acord în coaliţie și înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice

USR PLUS a decis: Nu susţine noul PNDL, în valoare de 50 de miliarde de lei, pentru că nu a existat un acord în coaliţie și înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice

Liderii USR PLUS, reuniţi joi în şedinţa Biroului Naţional (BN), au decis să nu susţină noul Plan Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 50 de miliarde de lei, anunţat la începutul săptămânii de liderul PNL Ludovic Orban şi de premierul Florin Cîţu.

Surse din USR PLUS au declarat pentru News.ro că decizia a fost luată în unanimitate, cei mai vehemenţi contestatari ai planului fiind Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Iulian Bulai şi Cristina Prună.

În comunicatul presă transmis la finalul şedinţei, USR PLUS subliniază că ”nu va susţine un nou PNDL cu alocări din pix”.

ADVERTISING

”USR PLUS susţine dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice.

Banii din PNDL 1 şi 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtaşi în replicarea unor practici de alocări discreţionare de bani către clientela de partid şi cu investiţii fără cap care nu au dus nicăieri la dezvoltarea reală a zonelor rurale”, se arată în comunicat. 

Nu a existat un acord în coaliție

USR PLUS precizează că, în ciuda declaraţiilor din spaţiul public nu a existat un acord în coaliţie pe acest program.

ADVERTISING

”Având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu PNDL 1 şi 2, nu putem să ne bate joc în continuare de banii oamenilor, de aceea USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici şi un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cei de la USR PLUS spun că au cerut deja în şedinţa de Guvern o evaluare a rezultatelor PNDL 1 şi 2 şi că propun reluarea subiectului la următoarea şedinţă a coaliţiei cu cifre pe masă.

USR PLUS nu va susține un nou PNDL cu alocări din pix USR PLUS susține dezvoltarea localităților rurale din România,...

Publicată de USR PLUS pe Joi, 12 august 2021

Promisiuni liberale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat marţi că în cursul acestui an va fi reglementat din punct de vedere legislativ un nou plan de investiţii după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei.

ADVERTISING

Şi premierul Cîţu a anunţat noul PNDL, miercuri, la finalul şedinţei de guvern.

„Astăzi, am avut în primă lectură (...) un program de investiţii pentru autorităţile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare şi apă, program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Citește mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇