USR PLUS a adoptat o rezoluţie privind reanalizarea condiţiilor de funcţionare a coaliţiei de guvernare

USR PLUS a adoptat o rezoluţie privind reanalizarea condiţiilor de funcţionare a coaliţiei de guvernare

Comitetul Politic al USR PLUS a votat sâmbătă o rezoluţie privind reanalizarea condiţiilor şi deciziilor necesare pentru funcţionarea Coaliţiei şi a actului guvernamental.

Rezoluţia a fost votată ca urmare a prezentării unui raport privind stadiul de îndeplinire a reformelor asumate de USR PLUS în Programul de Guvernare negociat cu partenerii politici.

O mare parte a angajamentelor sunt în faza de „organizare de şantier“, altele sunt în curs de implementare, iar câteva sunt chiar duse la bun sfârşit, spune formațiunea.

ADVERTISING

Angajamente blocate

Totuşi, câteva dintre angajamentele USR PLUS luate în faţa electoratului şi incluse în Programul de Guvernare sunt blocate: desfiinţarea Secţiei Speciale, activarea comisiei parlamentare pentru codul electoral, depolitizarea serviciilor deconcentrate.

”Comitetul Politic al USR PLUS a decis ca deciziile necesare pentru îmbunătăţirea funcţionării Coaliţiei şi a actului guvernamental să fie reanalizate de două ori pe an sau ori de câte ori situaţia politică o impune. Analiza se va face pe baza unui raport de îndeplinire a angajamentelor de guvernare asumate în campania electorală”, precizează USR PLUS.

ADVERTISING

Prima astfel de discuţie ar urma să aibă loc imediat după finalizarea congreselor UDMR, PNL şi USR PLUS.

Rezoluţia votată sâmbătă mai prevede continuarea susţinerii Coaliţiei de guvernare şi a mandatului acestui Guvern în măsura implementării reformelor asumate prin Programul de Guvernare, dar şi susţinerea fermă a reprezentanţilor USR PLUS în Guvern şi mandatarea conducerii partidului de a urmări îndeplinirea angajamentelor din programul de guvernare în actuala formulă guvernamentală.

Raportul prezentat sâmbătă este disponibil AICI

ADVERTISING

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇