Cioloş: Nu ieşim de la guvernare. O să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme

Cioloş: Nu ieşim de la guvernare. O să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a anunţat, din nou, că formaţiunea nu va ieşi de la guvernare.

“Suntem datori să facem tot ce ne stă în putinţă ca să ne îndeplinim promisiunile care ne-au dus în această coaliţie şi pentru asta trebuie să înlăturăm definitiv ipoteza pe care încearcă să o acrediteze unii şi anume că suntem acel copil răzgâiat care ştie doar să se certe, ştie doar să critice şi care nu are maturitatea să facă lucruri.

Deci, nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme pentru că e momentul ca România să fie reformată.

Suntem parteneri în coaliţie, dar acest parteneriat nu a fost făcut doar ca o înţelegere pentru a împărţi posturi, ci am acceptat acest parteneriat ca să schimbăm România şi asta va fi USR PLUS în coaliţia de guvernare”, a precizat Dacian Cioloş. 

Fără sancțiuni pentru contestatari

Dacian Cioloş a subliniat că trebuie pus capăt ideii de tabere şi de facţiuni interne ”care abia aşteaptă să se lupte între ele”.

”E normal să ai opinii diferite şi e la fel de normal să poţi să le exprimi atunci când sunt opinii care pot să ajute la construcţia partidului şi nu cred că trebuie să ne fie teamă să ascultăm acele opinii”, a precizat Cioloş.

El consideră că trebuie încetate excluderile şi sancţiunile îndreptate împotriva celor care contestă. 

“Şi pentru asta cred că trebuie să încetăm cu excluderile şi cu sancţiunile care sunt îndreptate împotriva celor care contestă şi să învăţăm să ne ascultăm unii pe ceilalţi.

Ca să fim un partid mare, trebuie să îi respectăm pe cei învinşi şi să îi susţinem pe cei învingători să poată să îşi ducă mandatul la bun sfârşit.

Împreună putem face un partid mare şi puternic dacă înţelegem că alegerile interne nu sunt o competiţie pe viaţă şi pe moarte, ci sunt doar o etapă care are ca scop să crească partidul”, a explicat co-preşedintele USR – PLUS. 

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro: