Ursula von der Leyen a fost lăsată trei ore fără scaun la o întâlnire cu Erdogan, unde ea era singura femeie (Video)

Ursula von der Leyen a fost lăsată trei ore fără scaun la o întâlnire cu Erdogan, unde ea era singura femeie (Video)

Un moment stânjenitor a avut loc în timpul întâlnirii de la Ankara dintre liderii Uniunii Europene și președintele turc Recep Tayyip Erdoğan.

Șefa Comisiei Europene, singura femeie de la întâlnire, s-a trezit că nu are scaun, în timp ce Erdoğan și președintele Consiliului European, Charles Michel, le ocupaseră deja pe cele disponibile.

Ursula von der Leyen a fost vizibil iritată. ”Ehm”, a fost singurul lucru pe care l-a spus, în timp ce a făcut un gest discret către ocupanții scaunelor, potrivit imaginilor prezentate de The Guardian.

ADVERTISING

Gafa nu a fost însă corectată și, timp de trei ore, cât a durat întâlnirea, von der Leyen a trebuit să stea pe o canapea, ceva mai departe de principalii actori ai discuțiilor. Ea îl avea în faţă pe ministrul turc de Externe.

Nici măcar Michel nu a părut că observă situația sau că regretă vreun pic incidentul, iar un purtător de cuvânt de-ai săi a refuzat să comenteze situația, când a fost întrebat de jurnaliști.

Ursula Von der Leyen snubbed in chair gaffe at EU-Erdoğan talks

Vizita liderilor UE la Ankara a fost oricum supusă criticilor, având în vedere că a avut loc la două săptămâni după ce Erdoğan a retras Turcia din tratatul internaţional pentru prevenirea violenţei împotriva femeilor, cunoscut şi drept Convenţia de la Istanbul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, în conferința comună de la final, cei doi lideri ai UE au spus că i-au transmis președintelui turc că ”statul de drept şi respectarea drepturilor fundamentale sunt valori esenţiale ale UE” și și-au exprimat îngrijorări cu privire la respectarea acestor valori de către Turcia.

Iată și o perspectivă în slow motion a momentului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇