Un fost primar al Ploieştiului a câștigat cu 57% un al doilea mandat, după opt ani de pauză

Un fost primar al Ploieştiului a câștigat cu 57% un al doilea mandat, după opt ani de pauză

Fostul primar al Ploieştiului din perioada 2008-2012, avocatul Andrei Volosevici (PNL, fost ALDE), a obţinut, cu peste 57% din voturi, un al doilea mandat la primărie, după opt ani de pauză.

Volosevici (foto stânga) a fost ales în 2008 din partea PD-L, iar în 2012, când a candidat pentru al doilea mandat, a pierdut la o diferenţă de aproximativ o mie de voturi în faţa unui candidat al PSD care nu şi-a încheiat mandatul.

Prahova în Acţiune, un partid mic, cu activitate pe plan local, intră în Consiliul Local urmând a avea două mandate. Senatorul PNL Iulian Dumitrescu a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

ADVERTISING

Harta interactivă a primarilor. Cine va conduce marile orașe din țară, după alegerile de duminică

Andrei Volosevici a fost reales primar al Ploieştiului sub sigla PNL, care a decis să nu îl mai susţină pe primarul în exerciţiu, Adrian Dobre, pentru candidatura la al doilea mandat.

Volosevici a obţinut 57,72% din voturi.

Pentru Primăria Ploieşti, PNL şi USR-PLUS au avut candidaţi proprii.

PNL câștigă și la CL Ploiești

PNL este câştigătorul alegerilor şi pentru Consiliul Local Ploieşti, unde a obţinut 45,18% din voturi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel, în Consiliul Local Ploieşti PNL obţine 13 mandate, USR-PLUS şi PSD câte cinci mandate, ALDE va avea doi consilieri, iar un partid care activează de puţin timp pe plan local - Prahova în Acţiune - şi care a fost fondat, alături de alţii, de fostul parlamentar Mihai Apostolache, profesor la Universitatea din Ploieşti, va avea două mandate.

Candidatul PNL senatorul Iulian Dumitrescu (foto dreapta) a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, deţinută timp de multe mandate de PSD, prin  Mircea Cosma, iar, în ultimii ani, prin Bogdan Toader. La CJ Prahova PNL, USR şi PLUS au făcut o alianţă pentru susţinerea lui Dumitrescu.

ADVERTISING

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇