Edilul din Iași care a făcut sex în Primărie cu fete traficate a câștigat al cincilea mandat

Damian Butnariu, primarul exclus din PNL la începutul anului pentru implicarea într-un dosar în care e acuzat că s-a culcat cu două minore, a câștigat încă un mandat ca independent la Primăria Mogoșești Siret.

„Dragi cetățeni, ziua de 27 septembrie 2020 a fost un examen pentru mine, pe care l-am promovat cu ajutorul dumneavoastră”, a spus edilul șef al comunei Mogoșești Siret pentru publicația locală JURNALUL REGIONAL, susținând că a fost o ”campanie grea”, cu ”atacuri murdare” la adresa sa.

117911689_1659312374223351_1276560393695964346_o
Foto: Facebook/Damian Butnariu

Sex cu minore traficate în sediul Primăriei

Edilul a recunoscut că a întreținut „raporturi sexuale normale şi orale“, în sediul Primăriei, cu două fete de 17 ani, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcani. Butnariu a plătit 100 de lei proxenetului.

ADVERTISING

În dosar, care s-a soldat cu condamnarea proxenetului, în primă instanță, la 15 ani de închisoare, el a avut doar calitatea de martor. După dezvăluirile presei, ONG-ul Reset a depus o plângere penală împotriva edilului.

De altfel, după ce a ieșit la iveală acest caz, Butnariu a zis că se ”autosuspendă din partid”.

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche şi încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. (…) Sunt membru al PNL de la începutul carierei mele publice şi înţeleg să mă pun la dispoziţia conducerii partidului în această situaţie şi rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafaţă în acest caz”, a precizat primarul Damian Butnariu la acea vreme.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A câștigat încrederea cetățenilor

Deși premierul Ludovic Orban spunea, în luna ianuarie, că în localitatea Mogoșești-Siret PNL va avea alt candidat, acest lucru nu s-a întâmplat.

Edilul a continuat să folosească elemente specifice Partidului Național Liberal, mai exact, culorile galben și roșu. Iar oamenii l-au votat.

”În urma alegerilor locale, edilul șef a obținut încrederea cetățenilor pentru al cincilea mandat”, mai scrie publicația locală citată.

Află cele mai importante informații despre rezultatele alegerilor locale


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇