Primăria Oradea a fost câștigată cu 70% de viceprimarul lui Ilie Bolojan

Primăria Oradea a fost câștigată cu 70% de viceprimarul lui Ilie Bolojan

Alegerile pentru Primăria Oradea au fost câștigate de Florin Birta, actualul viceprimar și om de încredere al lui Ilie Bolojan, primarul care are în palmares trei mandate consecutive, dar care a țintit la aceste alegeri funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor.

UPDATE: Florin Birta a obținut 70,13% din voturi, adică 47.966, potrivit datelor centralizate luni de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), transmite Agerpres.

La exit poll, acesta era dat victorios cu 45% din voturi, fiind urmat de Emilian Pavel (PSD), cu 17%, Cseke Attila (UDMR) - 15% şi Ioana Mihăilă (USR PLUS) - 11%.

ADVERTISING

Mulţumesc celor aproape 70.000 de orădeni care s-au prezentat la aceste alegeri. Procentul prezenţei la vot este de aproximativ 37%, sensibil mai mic decât acum 4 ani, când a fost 39%. Din punctul meu de vedere, este un procent bun de prezenţă la vot, având în vedere şi condiţiile de pandemie. Vreau să le mulţumesc tuturor.

Consider că este o prezenţă bună pentru că m-am uitat şi la prezenţa din mediul urban pentru municipiile reşedinţă de judeţ din jurul Oradiei - Cluj, Timişoara, Alba, Sibiu - sunt prezenţe aproximativ egale cu cele din municipiul nostru. După anunţarea rezultatelor oficiale, vom face mai multe declaraţii.

Florin Birta
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
https://www.facebook.com/florinalinbirta/videos/1196647737378319/

Consiliul local Oradea va avea în componenţă, după alegerile de duminică, doar trei partide: PNL care a câştigat 20 mandate, UDMR cu 4 mandate şi PSD cu 3 mandate, transmite Agerpres.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor s-au înscris opt candidaţi, în timp ce pentru Primăria Oradea au intrat în cursă nouă candidaţi.

Surpriza în acest judeţ a fost că actualul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a vrut să schimbe fotoliul de edil-şef cu cel de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

ADVERTISING

După trei mandate de edil la Oradea, Bolojan vrea la Consiliul Judeţean Bihor. Cine se încumetă să fie primar după el

Bolojan a candidat la Consiliul Județean

Ilie Bolojan a candidat din partea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, renunţând, astfel, să mai candideze pentru cel de-al patrulea mandat de edil.

De-a lungul celor trei mandate, Bolojan a reuşit să reabiliteze centrul Oradei şi să modernizeze oraşul, fiind considerat un reper în administraţia publică.

Numai în actualul exerciţiu bugetar, Oradea a câştigat finanţare europeană pentru proiecte în valoare de 174 de milioane de euro.

La Primăria Oradea au candidat actualul viceprimar Florin Alin Birta, din partea PNL, omul de încredere al lui Bolojan.

De asemenea, în cursă s-a înscris şi fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila Zoltan (UDMR), din Guvernul Boc II. În timpul mandatului său, 67 de spitale orăşeneşti au fost închise. La acea vreme, presa remarca faptul că niciun astfel de spital nu a fost închis în judeţele Harghita şi Covasna.

La Primăria Oradea au mai candidat: Bogdan Ionuţ Manafu (PMP), Emilian Pavel (PSD), Daniela Ghiuro (ALDE), Ioana Mihăilă (USR-Plus), Eugen Daniel Pop (Pro România), Zatyko Gyula (Partidul Popular Maghiar din Transilvania), Dan Mircea Jacan (Partidul Oamenilor Liberi).

Ciprian Ciucu câştigă cu 13 procente în faţa lui Gabriel Mutu

Daniel Băluţă câștigă detașat Primăria Sectorului 4 cu 55% din voturi – exit poll

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 5: 2 candidați sunt la egalitate la exit-poll

Robert Negoiţă a câştigat Primăria Sectorului 3

Nicuşor Dan câştigă la scor Capitala în faţa Gabrielei Firea – rezultate exit poll


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇