Primarul PSD al Buzăului a fost reales cu 78% din voturi

Primarul PSD al Buzăului a fost reales cu 78% din voturi

Constantin Toma îşi adjudecă detaşat încă un mandat de patru ani la Primăria Buzău, potrivit rezultatelor provizorii centralizate de BEC.

El a obţinut 78% din voturi, în condiţiile unei prezenţe la vot de 35,68%.

 La Buzău au votat 38.878 de alergători , reprezentând 35.68% din total.

Pe primul loc, la mare distanţă de următorul competitor, se află actualul primar Constantin Toma (PSD), cu 78% din voturi (29.717).

Pe locul al doilea, cu 2.808 voturi, reprezentând 7.4%, se află candidatul PNL Adrian Zoican. 

ADVERTISING

Harta interactivă a primarilor. Cine va conduce marile orașe din țară, după alegerile de duminică

Restul candidaților, între 140 şi 1.700 de voturi

În ceea ce priveşte candidaţii susţinuţi de PMP, ALDE, PRO România, ADER sau RE:Start România, aceştia au obţinut între 140 şi 1.700 de voturi - adică cel mult 4,5 procente.

Nu este mai puţin adevărat că prezenţa la urne în Buzău s-a situat sub 36%, ceea ce pentru mandatul obţinut poate fi considerat o lipsă de reprezentativitate, însă cei ieşiţi la urne i-au dat actualului primar credit pentru un nou mandat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Brăila rămâne roșie, cu primar și șef CJ de la PSD, fiecare la al doilea mandat. USR nici nu intră în Consiliul Judeţean

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, Constantin Toma va avea o majoritate calificată în următorii patru ani, dat fiind că a obţinut aproximativ 61% din sufragii, conform numărătorii paralele a PSD. Totodată în Consiliul Local Municipal Buzău vor mai intra PNL,  care a obţinut aproximativ 13,8%, şi Alianţa USR-PLUS, care a obţinut 7%.

Și-a anunțat victoria deja

Constantin Toma şi-a anunţat victoria, duminică seară în jurul orei 23.00, după sosirea primelor informaţii care indicau un scor uriaş în favoarea sa şi a primit din partea subalternilor de la organizaţia municipală a PSD Buzău un buchet de trandafiri.

ADVERTISING

Botoșani e județ roșu: PSD a câștigat șefia CJ. PNL a pierdut și primăria la 33 de voturi

„Se prefigurează un scor zdrobitor. Mulţumesc buzoienilor pentru că fără ei nu aveam nicio şansă. Fără ideile lor, fără sfaturile lor, fără motivarea lor nu puteam realiza nimic.

Este un rezultat uimitor, s-a muncit foarte mult uneori, riscându-mi şi sănătatea şi libertatea. Vom avea majoritatea şi în CLM împreună cu aceşti tineri pe care i-am cooptat, obţinem un prim rezultat bun.

Vor veni patru ani istorici în care Buzăul va reuşi să facă un pas mare pentru a deveni unul dintre cele mai competitive oraşe din România”, a spus primarul Constantin Toma.

https://www.facebook.com/constantintoma.ro/videos/371228367255327/

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇