Liberalul cu Covid care a băgat în carantină Guvernul câștigă Primăria Constanța. Candidații USR și PSD, la egalitate

Liberalul cu Covid care a băgat în carantină Guvernul câștigă Primăria Constanța. Candidații USR și PSD, la egalitate

Candidatul PNL pentru funcţia de primar la Constanţa, Vergil Chiţac, este câştigător în cursa electorală, conform datelor parţiale transmise de BEC, după numărarea a 94,48% din voturile exprimate la alegerile locale de duminică.

După numărarea a 93.984 voturi, reprezentând 94,48% dintre cele 99.476 valabil exprimate, la o prezenţă de 38,08%, pe primul loc în cursa pentru funcţia de primar al Constanţei este liberalul Vergil Chiţac cu 28,43% din voturi, în vreme ce candidatul USR-PLUS Stelian Ion şi cel al PSD Decebal Făgădău se află la egalitate, cu 24,25%.

ADVERTISING

Cine s-a luptat pentru Primăria Constanța

Trei parlamentari, un fost ministru, un fost prefect, un fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, un fost preşedinte al unor asociaţii de promovare turistică s-au înscris în cursa pentru Primăria Constanţa.

La Consiliul Judeţean Constanţa au candidat un fost ministru, un fost deputat în două mandate şi un fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Trei parlamentari, un fost ministru, un fost prefect și un fost șef ANPC, printre candidaţii la Primăria Constanţa

ADVERTISING

Partidul Social Democrat l-a sprijinit în cursa pentru Primăria Constanţa pe actual primar.

Decebal Făgădău (PSD) a câștigat alegerile și în 2016, în fața lui Vergil Chiţac. Făgădău lucrează în administraţia locală de 11 ani. În 2009 a devenit viceprimar, iar după alegerile din 2012 a fost desemnat din nou unul dintre viceprimarii lui Radu Mazăre.

Făgădău este preşedintele organizaţiei municipale a PSD Constanţa şi preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, adică numărul doi în partid după preşedintele Felix Stroe.

ADVERTISING

Vergil Chițac a fost rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân din 2010 şi până la data de 1 februarie 2016. El a fost candidatul PNL la alegerile din acel an pentru funcţia de primar al Constanţei pierdute în faţa lui Decebal Făgădău.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇