Stelian Ion îi cere lui Vergil Chiţac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanţa, invocând dezvăluiri din presă: ”Nu am scheleți în dulap!”, răspunde Chițac

Stelian Ion îi cere lui Vergil Chiţac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanţa, invocând dezvăluiri din presă: ”Nu am scheleți în dulap!”, răspunde Chițac

Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanţa, Stelian Ion, îi solicită public lui Vergil Chiţac (PNL) să se retragă din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului, invocând dezvăluiri ale presei privind afacerile imobiliare ale acestuia. În replică, Vergil Chițac spune că toate afacerile sale au fost legale și că nu are ”scheleți în dulap”.

Stelian Ion a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că aceste chestiuni legate de viaţa unui candidat şi de felul în care „a făcut profit de 500.000 de euro având un salariu de profesor, nu mai mult” sunt de interes public.  

"Modul în care un candidat la primărie şi-a construit averea şi parcursul politic reprezintă o chestiune de interes public. Constănţenii au dreptul să ştie, iar domnul Chiţac are obligaţia să le ofere explicaţii şi documente legate de felul în care a reuşit să tranzacţioneze imobilele şi sumele de bani uriaşe despre care a relatat presa.

Faptul că domnul Vergil Chiţac refuză să răspundă clar acestor acuzaţii, aruncând discuţia în derizoriu, este o sfidare la adresa electoratului. E momentul ca domnul Chiţac să dea dovadă de onoarea militară pe care o invocă atât de des în discursurile sale şi să facă stânga-mprejur. Nu este demn de această candidatură”, a afirmat Stelian Ion.  

ADVERTISING

Candidatul USR-PLUS a invocat dezvăluiri făcute de presă în cazul lui Chiţac.  "Este o ruşine ce se întâmplă cu acest candidat, în urma dezvăluirilor făcute de presa centrală şi locală, care a arătat că acest om a dus o viaţă dublă, ziua amiral, noaptea samsar de imobile", a susţinut el.

El a acuzat că Vergil Chiţac i-a minţit pe jurnalişti şi constănţeni mai mulţi ani, "purtând verigheta în fals pe deget".

"Acest domn, sau individ mai degrabă, a pătat uniforma de militar şi este o ruşine (...) Vi se pare în regulă ca un militar, ulterior amiral, să desfăşoare activităţi de samsar imobiliar? 14 tranzacţii? Mai face omul o casă, îşi mai vinde o proprietate, două, trei, cinci, dar 14? În mod constant, an după an, în vreme ce-şi ascunde starea civilă, ca să-i permită să facă tranzacţii alea, asta este activitate de şmenar imobiliar.

Şmenar e un cuvânt al locului şi arată că nu e un rechin, aşa cum se alintă în nişte filmuleţe penibile, nu este rechin, nu l-a făcut nimeni rechin, e vorba de şmenărie imobiliară. Cât de legal sau nu a procedat, acolo miroase de la o poştă a spălare de bani", a adăugat candidatul USR-PLUS.

ADVERTISING

Stelian Ion a spus că parchetul ar trebui să se sesizeze în acest caz, la fel şi Agenţia Naţională de Integritate, care să verifice "dacă există justificări pentru acele sume de bani, că genial eu nu-l văd pe domnul amiral, care să vină şi să scoată profit de 500.000 de euro aşa, pocnind din degete".

Stelian Ion menţionează că presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deşi fiind cadru militar nu avea voie să desfăşoare astfel de activităţi.

Candidatul PNL a divorţat în mod fictiv de soţia sa pentru a derula tranzacţiile imobiliare în numele ei şi a vândut şi cumpărat nu mai puţin de 14 proprietăţi, care i-au adus un profit de jumătate de milion de euro.

https://www.facebook.com/USRConstanta/videos/818174525603243/?__xts__%5B0%5D=68.ARDtf9uYoTNb6tP2LuXVzr3kDithnZuZLallAbkEaIbpf5_WvgK7FiUCh83a0zVx-_ak4u00921DV96jOc5MQPBaNfNalW_IyK_I8HPlNbQVNue9ixjcJ98Bazax6hPDgKOCG8EKBI_eaIp2dOZT3TWrnY6IhW5MvZbdCgR2lAsQswa7n7mRt2xHMjpiffYk9XovbIkDv6CydFW6_j1135QZkQP6CQCAuBxykWnO8EPr9v3yLbqglq9DSfdld_YRXH1VZijw8q5AtFTBqckllOFqNwEC_Lh1l0yEoOm0k9xb5q2YoTEy_WhXI98meVeutmnKLZa3w19Qdsc&__tn__=-R
ADVERTISING

Citește și PNL nu se aliază cu USR pentru Primăria Constanța și l-a desemnat candidat pe controversatul Vergil Chițac. Stelian Ion: A fost parașutat printr-o decizie impusă de la centru

Vergil Chiţac: Suma la care se face referire ca profit este binenţeles o fabulaţie. Să probeze la tribunal!

În replica, Vergil Chițac afirmă că toate tranzacţiile şi contractele pe care le-a încheiat sunt "perfect corecte şi legale".

”Îi asigur pe toţi că nu există urmă de îndoială în această privinţă şi că nu am scheleţi în dulap. Articolul respectiv a fost făcut, evident cu rea credinţă. Este plin de minciuni, manipulări şi frânturi de adevăr puse cap la cap", a transmis Vergil Chiţac, în legătură cu afirmaţiile contracandidatului său de la USR PLUS, despre care spune că sunt " preluate de pe un blog pesedist din Constanţa".  

El a susţinut că autorii acelui material s-au folosit de o coincidenţă de nume şi că suma despre care se afirmă că reprezintă profit este "o fabulaţie".  

"Să vă dau un exemplu: se spune în articol că în 2005 am cumpărat de la domnul profesor Gheorghe Dogaru de la Academia Navală Mircea cel Bătrân un apartament pe strada Mercur. Ceea ce este, evident, o minciună. Cum să îl târăşti pe distinsul domn profesor de matematică Dogaru în aşa ceva fără să ai bunul simţ să îi dai măcar un telefon? Este josnic. Un simplu telefon ar fi demontat toată situaţia.

Iată cum s-au folosit de o simplă coincidenţă de nume pentru a manipula şi a crea un scenariu nefavorabil mie. Calcule abracadabrante care nu ţin seama de inflaţie, de grila notarială şi de creditele la bănci – la care am plătit o viaţă de om – mă fac şi pe mine să mă întreb oare unde or fi banii ăia, că mai ales acum, în campanie, ar fi fost numai buni! Suma la care se face referire ca profit este binenţeles o fabulaţie!", a afirmat Chiţac.  

El a adăugat că primarul în funcţie (Decebal Făgădău, PSD - n.red.) "se foloseşte de toate pârghiile pentru a nu pleca acasă şi este ajutat în demersurile dumisale şi de ceilalţi contracandidaţi", "aşa-zis de dreapta".  

"În acest caz, s-a folosit de serviciul de impozite şi a scotocit realmente în tot istoricul meu. Nu am nimic de ascuns, dar ceea ce face domnia sa este perfect ilegal. (...) Inutil să îmi exprim dezgustul pentru aceste manipulări şi minciuni grosolane care inundă Constanţa în aceste zile. Nu în ultimul rând, îi asigur pe toţi cei care au lansat aceste mizerii în presă că vor trebui să PROBEZE totul la Tribunal, imediat după alegeri", a mai afirmat Chiţac.

https://www.facebook.com/chitac.vergil/videos/766353083908243/?__xts__%5B0%5D=68.ARDSe3CqxS0WtBc_YdTHOXzId3ZZ90000uhukYMFzQyeqmoItsU-80_p1Zgx8E86QhKroLajUeCB9ftodrckWtOyp8OtUHBXZQ0HEpH0usqIeGHg6zB-Eiqxv0mxUtXO4CFUl_1GOJGbDaBzcCL-PXWn1FqxL02ydNyEzOeO27ZwtuEpfTLmeeTIhi-yWo2LY856S2VVoMXRl25Qxg3y0uMK2oprJwFwlnvTwHsDgh8dnRp7t9i2usZYlF-jq48v4GUmGM3BFdPc0_ak9rF56tIMgW8C3mdKvNw-1P2PqhxTJ2ThyZ9jl7-wmsW9rvMCS24YfDsoIdXISUZWJ2i5zdx6EbVRxjRWcDWXmAWB&__tn__=-R

Dosarul lui Vergil Chițac a fost clasat. E senatorul cu COVID-19 care a băgat în carantină Guvernul, conducerea PNL și Parlamentul și a refuzat să fie dus la spital cu izoleta


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇