PNL nu se aliază cu USR pentru Primăria Constanța și l-a desemnat candidat pe controversatul Vergil Chițac. Stelian Ion: A fost parașutat printr-o decizie impusă de la centru

PNL nu se aliază cu USR pentru Primăria Constanța și l-a desemnat candidat pe controversatul Vergil Chițac. Stelian Ion: A fost parașutat printr-o decizie impusă de la centru

Senatorul PNL Vergil Chiţac va fi candidatul liberalilor pentru Primăria Constanța, a anunțat premierul Ludovic Orban.

El a precizat astfel că nu va exista o alianță cu USR-PLUS, iar decizia a fost luată pentru că Chițac stă cel mai bine în sondaje.

”La Constanța e aproape imposibil, noi deja am luat decizia. Am făcut o cercetare sociologică foarte amplă, am ales candidatul Vergil Chițac, care a fost foarte aproape să câștige, are prima șansă.

Este un candidat puternic, care stă cel mai bine în sondaje. Dar asta nu înseamnă că ne vom consuma energia împotriva USR. Obiectivul este să înlăturăm PSD”, a declarat Orban, luni seară, la Digi24, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

În schimb, PNL discută în continuare cu USR-PLUS pentru stabilirea unor candidaţi comuni la primăriile de sector din Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, a spus Orban, precizând că sectoarele 3 şi 4 sunt "mai dificile".

Orban: Ne-am dori o formulă comună de sprijin al candidaţilor şi la primăriile de sector. Dar intensitatea atacurilor USR este la fel de mare ca din partea PSD

"Continuăm discuţiile, indiferent care va fi forma de înţelegere, din punctul nostru de vedere, important este să ne concentrăm eforturile pe câştigarea Primăriei Capitalei şi evident a cât mai multor primării de sector.

Sunt două primării de sector unde situaţia e un pic mai dificilă, 3 şi 4. Sunt primari care stau bine în sondajele de opinie", a spus Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a precizat că, indiferent de decizia luată, PNL nu va ataca USR în campanie.

"Ne-am dori să ne înţelegem, dar indiferent de ce formă de înţelegere va exista, din punctul nostru de vedere, nu va exista niciun atac împotriva USR-PLUS în toată perioada campaniei şi dacă vom putea susţine un candidat care are şanse mai mari, că e din PNL, că e din USR-PLUS, până la urmă în direcţia aceea ne vom îndrepta, pentru că obiectivul nostru este să eliberăm Bucureştiul de o guvernare catastrofală", a afirmat Orban.

Stelian Ion: Vergil Chițac a fost parașutat la Constanța printr-o decizie impusă de la centru

În replică, deputatul Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța, a declarat că liberalul Vergil Chițac a fost ”parașutat” la Constanța printr-o decizie impusă de la centru.

ADVERTISING

El a precizat că a avut mai multe discuții cu reprezentanții organizației locale care se îndreptau spre o alianță.

”Este deja o discuție care există, cum că soluția PNL pentru Constanța este creată în creuzetele de la București. Este o soluție parașutată la Constanța care nu a fost agreată foarte tare nici măcar de liberalii constănțeni.

Precizăm foarte clar că avem tot respectul pentru electoratul liberal, precizăm foarte clar că cei mai mulți dintre noi am fost alegători ai PNL și ai domnului Vergil Chițac în 2016, dar văzând că soluția a eșuat într-un moment în care ar fi avut cele mai mari șanse după Făgădău și domnia lui Radu Mazăre, clar Constanța are nevoie de o soluție nouă.

Faptul că există o reticență a unor liberali la candidatura propunerii partidului este o mare problemă și, din păcate, nu este doar problema PNL, ci este problema noastră, a tuturor, este problema Constanței.

De ce spunem despre aceste tensiuni și de reticență la această candidatură? Nu l-ați văzut pe candidatul PNL, Vergil Chițac, împreună cu conducerea partidului într-o conferință de presă, așa cum de fiecare dată noi înțelegem să venim în fața constănțenilor”, a spus Stelian Ion citat de Info Sud-Est.

Chițac a avut dosar penal după ce a băgat în carantină Guvernul

În luna martie, pe numele lui Vergil Chițac a fost deschis un dosar penal după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 și, punând simptomele pe baza unei răceli, a împărțit flori la sute de femei și a participat la ședințe de partid și parlamentare.

După confirmarea îmbolnăvirii sale, au intrat în izolare premierul Ludovic Orban, mare parte din Guvern și conducerea PNL, precum și numeroși parlamentari.

Ulterior, dosarul senatorului PNL a fost clasat.

Procurorii au spus că după analiza probelor nu s-au găsit indicii că Vergil Chițac a zădărnicit voit combaterea bolilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇