Botoșani e județ roșu: PSD a câștigat șefia CJ. PNL a pierdut și primăria la 33 de voturi

Botoșani e județ roșu: PSD a câștigat șefia CJ. PNL a pierdut și primăria la 33 de voturi

PSD se poate bucura de o victorie certă la Botoșani, unde Doina Federovici este noul sef al CJ, iar Cosmin Andrei a câștigat primăria, în detrimentul actualului edil Cătălin Flutur, de la PNL.

Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani PSD, senatorul Doina Federovici, a obţinut, duminică, o victorie categorică pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani.

Potrivit datelor Autorităţii Electorală Permanentă, după prelucrarea proceselor verbale din 426 din totalul celor 427 de secţii de votare din judeţ, Federovici s-a impus în faţa principalului său contracandidat, senatorul Costel Şoptică, care este şi preşedinte al filialei locale PNL, la o diferenţă de aproximativ 15.000 de voturi.

ADVERTISING

Candidatul PSD a acumulat 65.426 voturi din totalul celor 145.931 voturi valabil exprimate, în timp ce reprezentantul PNL a beneficiat de susţinerea a 50.725 de alegători.

Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul ALDE, Bogdan Corneliu Dăscălescu - 10.149 de voturi, candidatul Pro România, Mihaela Huncă - 9.090 voturi, candidatul Alianţei USR PLUS, Iulian Andrei Drancă - 7.172 voturi, candidatul PMP, Corneliu Popescu - 5.426 voturi, candidatul PRM, Daniel Doctorescu - 1.845 voturi, candidatul PPU, Constantin Rotaru - 1.445 voturi şi candidatul Alianţei "Împreună pentru Botoşani" Partidul Verde - PNŢCD, Corneliu Furtună - 1.233 voturi.

ADVERTISING

Flutur a pierdut primăria

Candidatul PSD la funcţia de primar în Botoşani, Cosmin Andrei, a câştigat și el, potrivit rezultatelor parţiale făcute publice luni de AEP.

Cosmin Andrei a fost votat de 10.798 de alegători, având 33 de voturi mai mult decât candidatul PNL, primarul în exerciţiu, Cătălin Flutur, care a fost susţinut de 10.765 de votanţi.

"E o victorie foarte importantă, chiar dacă a fost obţinută la limită, pentru că botoşănenii au alte aşteptări şi pentru că Botoşaniul merită o altă abordare în ceea ce priveşte nevoile de dezvoltare şi nu numai.

ADVERTISING

Era nevoie de o altă viziune la Botoşani şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat şi promit botoşănenilor că nu îi vor dezamăgi, chiar dacă m-au votat sau nu", a declarat Cosmin Andrei.

După centralizarea proceselor verbale din cele 85 de secţii de votare, în Botoşani au fost înregistrate 29.022 voturi valabil exprimate.

Pe locul al treilea la alegerile pentru Primăria Botoşani s-a clasat candidatul Alianţei USR PLUS, Marcel Gheorghiţă, cu 1.795 de voturi, urmat de candidatul independent Cătălin Silegeanu, cu 1.505 voturi.

Citește și alte articole despre rezulatele din țară ale alegerilor locale:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇