PNL anunță că a câștigat Aradul. PSD își recunoaște înfrângerea

PNL anunță că a câștigat Aradul. PSD își recunoaște înfrângerea

Actualul primar interimar al municipiului Arad, liberalul Călin Bibarţ, ar fi câştigat alegerile, conform numărătorii paralele a voturilor efectuată de PNL, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca (PNL), ar fi obţinut un al doilea mandat.

Bibarţ ar fi urmat în preferinţele electoratului de candidatul USR-PLUS, senatorul Adrian Wiener, şi de către candidatul PSLC, senatorul PSD Mihai Fifor.

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a declarat, pentru AGERPRES, că „Primăria Arad a fost câştigată de candidatul PNL, Călin Bibarţ, în marea majoritate a secţiilor de votare”.

„Este clar, în cursa pentru Primăria Arad a învins PNL. La fel şi la Consiliul Judeţean, unde domnul Iustin Cionca este pe primul loc. În judeţ avem 50 de primari (din 76 – n.r.), conform datelor pe care le-am centralizat noi până acum”, a afirmat Falcă.

Liderul PNL Arad a spus procentele le va oferi la finalizarea numărătorii paralele a PNL, „dar ordinea primelor trei locuri este certă la Primăria Arad”.

Călin Bibarţ, în vârstă de 49 de ani, a ajuns primar interimar după ce Gheorghe Falcă a fost ales europarlamentar, în 2019.

PSD a luat abia locul trei

Senatorul Mihai Fifor, preşedinte al PSD Arad şi candidatul alianţei locale PSLC pentru funcţia de primar al municipiului Arad, şi-a anunţat înfrângerea şi faptul că ocupă locul trei în preferinţele celor care au fost la vot.

"Avem un rezultat, avem câştigător, din păcate acesta nu sunt eu. Pe fondul unei prezenţe extrem de scăzute, cu un vot extrem de fărâmiţat, am venit doar pe locul trei la Primăria Arad. Regret fără îndoială o campanie frumoasă şi un efort extrem al unei echipe de campanie extraordinare. Am învăţat demult că în politică cuvântul dezamăgire nu există: cred că înainte de a găsi un primar pentru Arad mai important este ca timp de patru ani să pregătim Aradul pentru un primar social-democrat", a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

El a adăugat că rezultatele din unele localităţi i-au adus "multe satisfacţii".

"Rămânem cu Lipova şi Chişineu-Criş, am făcut impresie la Pâncota, iată trei oraşe deosebit de importante care rămân ale noastre. Am adăugat localităţi noi, Secusigiu, Târnova, Dezna, Apateu şi am păstrat altele. Cam aceasta este situaţia, ne vom aşeza zilele următoare, vom trage concluzii şi vom intra direct într-o nouă campanie", a mai scris senatorul Fifor.

Prezenţa la închiderea urnelor a fost de 29,81% în municipiul Arad.

Ciprian Ciucu câştigă cu 13 procente în faţa lui Gabriel Mutu

Daniel Băluţă câștigă detașat Primăria Sectorului 4 cu 55% din voturi – exit poll

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 5: 2 candidați sunt la egalitate la exit-poll

Robert Negoiţă a câştigat Primăria Sectorului 3

Clotilde Armand câştigă Primăria Sectorului 1 cu 9 procente în faţa lui Dan Tudorache – rezultate exit poll

Nicuşor Dan câştigă la scor Capitala în faţa Gabrielei Firea – rezultate exit poll


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇