Un deputat PNL spune că nu vrea alianță cu PSD: Ar însemna să ne insultăm alegătorii

Un deputat PNL spune că nu vrea alianță cu PSD: Ar însemna să ne insultăm alegătorii

Nicolae Giugea, deputat PNL de Dolj, a transmis că nu vrea ca partidul din care face parte să se alieze cu PSD pentru guvernare.

„Am candidat spunându-le oamenilor că noi, liberalii, suntem altfel decât PSD. Că vom scăpa țara de Dragnea, Olga, Viorica și toată clica lor. Am fost votați de electoratul care este anti-PSD și care ne-a crezut când am spus că dorim modernizarea țării, eliminarea incompetenței și stârpirea corupției.

Să venim acum și să facem alianță cu PSD înseamnă să insultam alegătorii și să le dăm dreptate celor care spun că politica este o mocirlă (că să nu folosesc alt cuvânt). Eu nu voi vota alături de PSD, pentru că nu pot fi de aceeași parte cu Olga & comp.

ADVERTISING

Chiar dacă unii liberali par să creadă că oamenii uită ușor, eu nu pot să trec peste ce spuneam în campania electorală și să spun acum opusul. Pur și simplu nu pot”, a scris Nicolae Giugea pe Facebook.

Acesta nu e singurul liberal care este împotriva colaborării cu PSD. Și Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, a declarat că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat că ”nu îi convine nimănui să se alieze cu PSD”, dar că cineva trebuie să îşi asume guvernarea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că, întrebat ce șanse are un guvern PNL-UDMR susținut probabil de PSD în Parlament, președintele Klaus Iohannis a declarat că trebuie încheiată criza politică.

Totuși, premierul desemnat Nicolae Ciucă, liderii PNL și UDMR au avut duminică o nouă întâlnire în cadrul căreia au discutat despre programul de guvernare al viitorului cabinet. Iar luni vor avea discuții cu cei de la USR.

Anterior, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o discuţie telefonică nu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, în cadrul căreia şeful social-democraţilor a subliniat necesitatea gestionării urgente a pandemiei. Ciolacu propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022. ”În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇