Iohannis, despre un guvern PNL-UDMR cu susținerea PSD: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi

Iohannis, despre un guvern PNL-UDMR cu susținerea PSD: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi

Președintele Klaus Iohannis a criticat iar USR pentru că a părăsit guvernarea și a acuzat formațiunea că a provocat criza politică, dorind să arate cât de importanți sunt. Au arătat, însă, cât de neimportanți sunt, spune șeful statului.

Întrebat ce șanse are un guvern PNL UDMR susținut probabil de PSD în Parlament, Iohannis a declarat că trebuie încheiată criza politică.

”Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd și românii. Trebuie să se termine criza politică. Nu este despre România, nu este despre problemele românilor. Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât ce neimportanți sunt. Ca să o spun foarte franc.

ADVERTISING

Pe de altă parte, acum l-am desemnat pe domnul Ciucă, să formeze un guvern ca să se apuce să rezolve probleme românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii și reformele.

Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în Justiție. Avem nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă.

Avem nevoie de schimbări. Legile Justiției sunt încă așa cum au rezultat în vremea PSD-ului lui Dragnea. Nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reformă în administrație, în domeniul pensiilor, salarizării publice. Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme. Zilele trecute au arătat cine au fost crizatorii. Cei care trebuiau să facă reforme au produs crize”, a afirmat Iohannis.

ADVERTISING

Șeful statului spune că este momentul ”să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi”. Potrivit acestuia, cineva trebuie să sprijine Guvernul, iar sprijinul se caută în Parlament.

”Acum trebuie să ne apucăm de treabă și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României? Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorități. Acesta este calculul politic și este un calcul făcut pentru români.

Dacă Guvernul va fi în această componență un an sau doi sau trei vom vedea. Dar problemele trebuie rezolvate și cineva trebuie să guverneze”, a conchis președintele.

ADVERTISING

Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă în funcția de premier, acesta având acum 10 zile să formeze un guvern și să obțină votul Parlamentului.

Ciucă a anunțat că va începe imediat negocierile ”cu toate forțele politice responsabile” pentru a forma guvernul și a obține votul Parlamentului.

PSD a decis, în cadrul Biroului Permanent Naţional, să aibă o întâlnire cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă.

Am luat o decizie în cadrul Biroului Permanent Naţional să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. E şi normal să ne vedem cu premierul desemnat, e un moment destul de dificil prin care trece România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a adăugat că premierul desemnat a solicitat această discuţie, iar întâlnirea va avea loc la sediul PSD (azi, la ora 14).

Tot azi, la ora 12, Ciucă se întâlneşte şi cu UDMR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇