PNL şi UDMR au lucrat la Programul de Guvernare. UDMR vrea măsuri pentru creşterea natalităţii

PNL şi UDMR au lucrat la Programul de Guvernare. UDMR vrea măsuri pentru creşterea natalităţii

PNL şi UDMR au lucrat, sâmbătă, la Programul de Guvernare, într-o întâlnire pe care au avut-o la Palatul Victoria. De asemenea, au avut loc discuţii cu reprezentanţii minorităţilor, altele decât cea maghiară, pentru a discuta despre susţinerea parlamentară. Iar preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis că formaţiunea sa propune mai multe măsuri pentru creşterea natalităţii.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat premierul desemnat Nicolae Ciucă, împreună cu echipa de experţi ai PNL şi cu reprezentanţii UDMR, conduşi de Kelemen Hunor, potrivit unei informări de presă.

ADVERTISING

Tot astăzi, premierul desemnat a avut o convorbire telefonică cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în care s-a convenit ca negocierile politice dintre cei doi să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de PSD.

Anterior, PSD a anunţat că Nicolae Ciucă a discutat cu Marcel Ciolacu, iar acesta din urmă a transmis cele 10 priorităţi ale social-democraţilor.  

Propunerile UDMR pentru creșterea natalității

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că a insistat ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalităţii.

ADVERTISING

”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat în consolidarea ideii de familie - cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.  

El a mai spus că la discuţiile de la Palatul Victoria, a introdus în Programul de guvernare măsuri de creștere a natalității.

ADVERTISING

Cele mai importante măsuri propuse de UDMR:  

- aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii; 

- program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii; 

- program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii; 

- bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă aceștia se întorc la muncă; 

- extinderea programelor de tip after school; 

- facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇