UDMR a decis să susțină Guvernul Ciucă. Votul în Parlament ar putea avea loc joi

UDMR a decis să susțină Guvernul Ciucă. Votul în Parlament ar putea avea loc joi

UDMR susține guvernul condus de Nicolae Ciucă, a anunțat vineri liderul formațiunii, Kelemen Hunor. Joi, însă, acesta spunea că, deși personal îl admiră pe Ciucă, principial nu e de acord ca el să conducă un guvern, pentru că e general în rezervă.

„Astăzi (vineri – n.red.) am discutat dacă putem continua împreună guvernarea și răspunsul a fost ”da”. Am discutat de programul de guvernare. Atât noi, cât și colegii de la PNL am dat în lucru la colegii noștri să lucreze pe programul actual de guvernare și să completeze acolo unde e de completat.

ADVERTISING

Mâine, în jur de 10,00, 11,00, 12,00, echipele se vor întâlni și vom finaliza progamul de guvernare în weekend. Despre structură vom discuta după ce programul este gata. Dacă ne-am înțeles pe programul de guvernare, pe structura Guvernului și pe portofolii ne vom înțelege sută la sută.

Astăzi, degeaba ne întrebaţi de portofolii că nu putem spune altceva decât că mai vorbim. De principiu, vorbim după programul de guvernare”, a declarat Kelemen Hunor.

La rândul său, liderul PNL Florin Cîțu a precizat că nu poate spune azi cine vor fi miniștrii în guvernul condus de Nicolae Ciucă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Azi nu putem spune cine vor fi miniștrii. Întâi discutăm programul de guvernare, e un program care răspunde nevoilor și urgențelor României. Pe termen scurt este vorba despre criza sanitară și cea a energiei.

Mâine finalizăm programul de guvernare, luni seara cred că avem decise și portofoliile”, a spus Cîțu.

Întrebat când ar putea ajunge noul guvern în Parlament, liderul PNL a declarat că, ”realist vorbind, probabil că miercuri vor fi comisiile iar joi plenul”.

În ceea ce privește o susținere PSD în Parlament a Guvernului Ciucă, Florin Cîțu a precizat că negocierea este răspunderea premierului desemnat Ciucă. El a subliniat însă că vor exista discuții și cu USR, deși i-a acuzat iar că din vina lor s-a ajuns la această criză politică.

ADVERTISING

”Negocierea și majoritatea e responsabilitatea premierului. Cred că se va discuta și cu USR pentru susținerea în Parlament. Nu e un pact cu PSD. Suntem aici pentru că USR a votat o moțiune a PSD”, a subliniat Florin Cîțu.

Ciucă îşi caută majoritate, Iohannis vrea cu PSD

Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă în funcția de premier, acesta având acum 10 zile să formeze un guvern și să obțină votul Parlamentului.

Ciucă a anunțat că va începe imediat negocierile ”cu toate forțele politice responsabile” pentru a forma guvernul și a obține votul Parlamentului.

PSD a decis, joi, în cadrul Biroului Permanent Naţional, să aibă o întâlnire cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă.

Iar azi președintele Klaus Iohannis a criticat din nou USR, pentru că a părăsit guvernarea și a acuzat formațiunea că a provocat criza politică, dorind să arate cât de importanți sunt. Au arătat, însă, cât de neimportanți sunt, spune șeful statului.

Întrebat ce șanse are un guvern PNL UDMR susținut probabil de PSD în Parlament, Iohannis a declarat că trebuie încheiată criza politică.

Președintele a mai spus vineri că vechea coaliție care a guvernat până acum nu a reușit să facă reforme.

Iată şi replica USR la acuzaţiile preşedintelui: Este o ticăloșie politică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇